Cytrynowy Placek Bezowy

Cytrynowy Placek Bezowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z cytryną. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, wodę, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 15%. Spróbuj Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, oraz Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do 13-calowej rundy, a następnie dopasuj do 9-calowej płyty ciasta (pojemność 4 filiżanek). Przyciąć krawędź, pozostawiając zwis 1/2 cala, a następnie zaciskać dekoracyjnie. Lekko nakłuć skorupę widelcem, a następnie schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić cieście lub surowym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Piec, aż strona jest ustawiona, a krawędź jest blado złoty, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec skorupę, aż dno i bok będą złote, o 20 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Wyjąć z piekarnika i obniżyć temperaturę do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Żółtka ubić w małej miseczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszać cukier, skrobię kukurydzianą i sól w ciężkim średnim rondlu. Stopniowo dodawać wodę i mleko, ubijając do gładkości. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ubijając często, gdy mieszanina zaczyna gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia i stopniowo ubijać około 1 szklanki mieszaniny mleka w żółtka, a następnie ubijać mieszaninę żółtka w pozostałą mieszaninę mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj skórkę z cytryny i sok i gotuj na wolnym ogniu, stale ubijając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia i ubić na maśle, aż się włączy. Pokryj powierzchnię papierem woskowym, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Ubij białka z kremem z kamienia nazębnego i soli za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości, aż utrzymają miękkie szczyty. Zwiększ prędkość do wysokiej i dodaj drobny cukier, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż beza po prostu utrzyma sztywne, błyszczące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Cukier DrobnyCukier Drobny
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1
Wlać gorące nadzienie do ciepłej skorupy ciasta i delikatnie wstrząsnąć, aby gładka Góra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
2
Rozprowadź bezę dekoracyjnie na gorącym nadzieniu, całkowicie pokrywając nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Natychmiast piec, aż beza będzie złoto-brązowy, o 15 protokół. Schłodzić całkowicie na stojaku, 2 do 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Pokroić ząbkowanym nożem zanurzonym w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
1
* Jest to charakter placków bezowych, aby" płakać " płyn po schłodzeniu. Jeśli chcesz zmniejszyć ilość płynu płacze beza, kliknij tutaj.* Pie shell można piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać, luźno przykryte, w temperaturze pokojowej.* Cytrynowy placek bezowy jest najlepszy w dniu, w którym jest wykonany, ale utrzymuje, przykryty i schłodzony, 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
CytrynaCytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn