Curry Ziemniaczane Ze Sri Lanki

Curry Ziemniaczane Ze Sri Lanki
Przepis Sri Lanki Curry ziemniaczane mogą być wykonane w około 35 minut. Ten hor d ' oeuvre ma 386 kalorii, 8G białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 93 centów za porcję. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką sól, nasiona kolendry, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to bardzo przystępne przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i całe 30 dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia spektakularny wynik spoonacular 92%. Podobne przepisy obejmują Curry Ze Sri Lanki, Curry Warzywne Ze Sri Lanki, oraz Sri Lanki Zielona Fasola Curry.

Instrukcje

1
Na małej patelni, na małym ogniu, pieczemy na sucho 3/4 łyżeczki kolendry, 1/4 łyżeczki kopru włoskiego i 1/4 łyżeczki nasion kminku pojedynczo, aż zacznie wydzielać się aromat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
KolendraKolendra
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Połącz to wszystko z liśćmi curry i na małym ogniu piecz na sucho jeszcze przez około 5 minut. Nie spalaj przypraw i liści za pomocą moździerza i tłuczka lub czystego młynka do kawy. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
KawaKawa
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Umieść kostki ziemniaczane w misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej i mikrofaluj do około 1/2 ugotowania (czas zależy od indywidualnej kuchenki mikrofalowej), około 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Na dużej patelni rozpuść ghee na średnim ogniu. Ugotuj cebulę, czosnek i imbir w ghee na złoty i aromatyczny kolor. W międzyczasie zmiel pozostałe nasiona kolendry i kminku; dodaj jedną łyżeczką świeżego curry w proszku (przygotowanego w pierwszym kroku) do cebuli i czosnku. Gotuj, mieszając, przez 30 sekund. Dodaj ziemniaki i gotuj przez 3 minuty. Dodaj mleko kokosowe, zagotuj, a następnie zmniejsz ogień. Przykryj i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, około 7 minut. Dopraw solą do smaku. Posyp posiekaną świeżą kolendrą i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Nasiona KminkuNasiona Kminku
KolendraKolendra
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
GheeGhee
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Laurent-Perrier La Cuvee Brut (3 - litrowa butelka-Jeroboam) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 400 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn