Cukinia z ciecierzycą i nadzieniem grzybowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką grzyby, ciecierzycę, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Bezglutenowe rodzynki i żurawina & ciecierzyca (lub orzech) Dziki Ryż Dressing-farsz, Farsz Grzybowy, oraz Farsz Grzybowy.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj płytkie naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Podsmaż cebulę przez 5 minut, następnie dodaj czosnek i podsmaż jeszcze 2 minuty. Wymieszać posiekaną cukinię i grzyby; saute 5 minut. Wymieszaj kolendrę, kminek, ciecierzycę, sok z cytryny, natkę pietruszki, sól i pieprz. Mieszanka łyżka do cukinii muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżka Suszonej Marsali
¼ łyżeczki Oregano
6
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 40 minut lub do miękkości cukinii.