Cukinia Fusilli
Cukinia Fusilli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 379 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki piniowe, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fusilli Z Cukinią I Kozim Serem, Fusilli Z Surową Cukinią, Mascarpone I Ricottą, oraz Fusilli Z Łososia Z Cukinią I Suszonymi Pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek wody do wrzenia. W międzyczasie przycinaj i odrzucaj końce cukinii.
Każdą cukinię pokroić w 3-do 4-in. długości; Wytnij każdą długość na 1/4 do 1/2 cala.- grube zapałki i odstawić. Czosnek posiekać i odstawić na bok.
Liście bazylii pokroić w cienkie wstążki i odstawić.
Na dużej patelni na średnim ogniu grzać orzeszki piniowe, mieszając, do złotego koloru, około 2 minut.
Przełożyć do małej miski i odstawić. W tej samej patelni roztop 1 łyżkę. masło z 2 łyżkami. oliwa z oliwek. Zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać połowę cukinii i 1/4 łyżeczki. sól. Cukinię gotować, często mieszając, aż będzie miękka i rumiana, o 5 protokół.
Cukinię przełożyć na talerz łyżką szczelinową, pozostawiając na patelni jak najwięcej masła i oleju. Powtórzyć z pozostałą cukinią i 1/4 łyżeczki. sól.
Zdjąć patelnię z ognia i rezerwy.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę. sól i fusilli do wrzącej wody i gotować, aż makaron będzie miękki do ukąszenia, 5 do 10 minut.
Odcedzić i przelać do dużej miski.
W międzyczasie rozgrzej patelnię na średnim ogniu, dodaj pozostałą 1 łyżeczkę. oliwa z oliwek i posiekany czosnek, i gotować, aż pachnące, ale nie rumiane, o 1 minutę.
Dodaj zarezerwowaną cukinię i orzeszki piniowe. Gotować, mieszając, aż dobrze połączone.
Dodać mieszaninę cukinii i zarezerwowanej bazylii do gotowanego fusilli i wrzucić do połączenia.
Dodaj 1/2 szklanki parmezanu i pozostałe 1 łyżka. masło. Wrzucić, aż masło topi się i wszystko jest dobrze połączone. Podzielić na 6 talerzy lub miski makaronu.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki parmezanu i podawać natychmiast.