Cukinia Fusilli

Cukinia Fusilli
Cukinia Fusilli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 379 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki piniowe, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fusilli Z Cukinią I Kozim Serem, Fusilli Z Surową Cukinią, Mascarpone I Ricottą, oraz Fusilli Z Łososia Z Cukinią I Suszonymi Pomidorami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś duży garnek wody do wrzenia. W międzyczasie przycinaj i odrzucaj końce cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Każdą cukinię pokroić w 3-do 4-in. długości; Wytnij każdą długość na 1/4 do 1/2 cala.- grube zapałki i odstawić. Czosnek posiekać i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
CzosnekCzosnek
3
Liście bazylii pokroić w cienkie wstążki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
4
Na dużej patelni na średnim ogniu grzać orzeszki piniowe, mieszając, do złotego koloru, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przełożyć do małej miski i odstawić. W tej samej patelni roztop 1 łyżkę. masło z 2 łyżkami. oliwa z oliwek. Zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać połowę cukinii i 1/4 łyżeczki. sól. Cukinię gotować, często mieszając, aż będzie miękka i rumiana, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CukiniaCukinia
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
6
Cukinię przełożyć na talerz łyżką szczelinową, pozostawiając na patelni jak najwięcej masła i oleju. Powtórzyć z pozostałą cukinią i 1/4 łyżeczki. sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
MasłoMasło
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć patelnię z ognia i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj pozostałą 1 łyżkę. sól i fusilli do wrzącej wody i gotować, aż makaron będzie miękki do ukąszenia, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
9
Odcedzić i przelać do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
W międzyczasie rozgrzej patelnię na średnim ogniu, dodaj pozostałą 1 łyżeczkę. oliwa z oliwek i posiekany czosnek, i gotować, aż pachnące, ale nie rumiane, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj zarezerwowaną cukinię i orzeszki piniowe. Gotować, mieszając, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
CukiniaCukinia
12
Dodać mieszaninę cukinii i zarezerwowanej bazylii do gotowanego fusilli i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane FusilliGotowane Fusilli
CukiniaCukinia
BazyliaBazylia
13
Dodaj 1/2 szklanki parmezanu i pozostałe 1 łyżka. masło. Wrzucić, aż masło topi się i wszystko jest dobrze połączone. Podzielić na 6 talerzy lub miski makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MasłoMasło
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
14
Posypać pozostałą 1/2 szklanki parmezanu i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn