Crostata Cytrynowa

Crostata Cytrynowa
Crostatan cytrynowy jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz mąkę, skórkę z cytryny, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Crostata pełnoziarnista z marmoladą cytrynową, Mieszana Crostata jagodowa z cytrynowo-miodowym kremem Ricotta, oraz Figi Crostata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Migdały Pulse z 1/4 szklanki mąki w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, uważając, aby nie zmielić do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Masło i cukier ubić mikserem, aż będą bledły i puszyste. Ostudzić 1 łyżkę ubitego jajka do mycia jajek i ubić pozostałe jajka na maśle. Ubić w ekstraktach z wanilii i migdałów. Przy niskiej prędkości, wymieszać w mieszaninie migdałów, Skórki, sól, i pozostałe 1 3/4 szklanki mąki, aż ciasto po prostu tworzy. Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę na 5-do 6-calowy dysk. Owiń dyski oddzielnie w folię i schłodzić do twardego, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MigdałyMigdały
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Ubij żółtka z 3/4 szklanki cukru za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż będą bardzo gęste i potrojone w objętości, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
2
Przełożyć do ciężkiego rondla i wymieszać ze skórką, sokiem, masłem i solą. Gotować na średnim ogniu, często ubijając, aż twaróg będzie wystarczająco gęsty, aby utrzymać ślady trzepaczki i mieszanina zacznie bąbelkować, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SokSok
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Przenieść cytrynowy twaróg do miski i schłodzić, jego powierzchnia pokryta pergaminem, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lemon CurdLemon Curd
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Hojnie masło springform pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta (zachowaj inny kawałek schłodzony) między 2 arkuszami pergaminu w 12-calową rundę (ciasto będzie bardzo delikatne).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
3
Usuń górny arkusz pergaminu i odwróć ciasto na patelnię springform. (Ciasto będzie łza łatwo; łatać go palcami.) Naciśnij ciasto na dole i 1 cal w górę strony patelni, przycinając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
4
Schłodzić skorupę i rozwałkować pozostałe ciasto między arkuszami pergaminu na 12-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Usuń górny arkusz pergaminu, a następnie pokrój ciasto na paski o szerokości 10 (1/3 cala) z kółkiem do ciasta i przesuń, nadal na pergaminie, na blasze do pieczenia. Schłodzić do firmy, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Piec powłoki, aż dno jest bladozłoty i krawędź jest złoty, 15 do 20 minut. Schłodzić skorupę w patelni na stojaku, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Rozłóż wypełnienie w skorupie i ułóż 5 pasków 1 cala od siebie na napełnianiu. Ułóż pozostałe 5 pasków 1 cal od siebie po przekątnej na pierwszych paskach, tworząc kratę z przestrzeniami w kształcie rombu. Krawędzie wszystkich pasków wyrównują się z krawędzią skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Umyć wierzch kratki umyć jajkiem i posypać crostata pozostałą łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
9
Piec crostatę, aż ciasto będzie złote i nadzienie będzie bulgotać, 25 do 30 minut. Całkowicie schłodzić na patelni na stojaku, około 2 godzin (soki zagęszczają się).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
* Ciasto można schłodzić do 2 dni.* Crostata jest najlepsza w dniu, w którym jest zrobiona, ale można ją Piec 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć (raz ostudzić).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
2
Podawać w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn