Crostata Cytrynowa
Crostatan cytrynowy jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz mąkę, skórkę z cytryny, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Crostata pełnoziarnista z marmoladą cytrynową, Mieszana Crostata jagodowa z cytrynowo-miodowym kremem Ricotta, oraz Figi Crostata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Migdały Pulse z 1/4 szklanki mąki w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, uważając, aby nie zmielić do pasty.
Masło i cukier ubić mikserem, aż będą bledły i puszyste. Ostudzić 1 łyżkę ubitego jajka do mycia jajek i ubić pozostałe jajka na maśle. Ubić w ekstraktach z wanilii i migdałów. Przy niskiej prędkości, wymieszać w mieszaninie migdałów, Skórki, sól, i pozostałe 1 3/4 szklanki mąki, aż ciasto po prostu tworzy. Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę na 5-do 6-calowy dysk. Owiń dyski oddzielnie w folię i schłodzić do twardego, co najmniej 30 minut.
Ubij żółtka z 3/4 szklanki cukru za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż będą bardzo gęste i potrojone w objętości, około 5 minut.
Przełożyć do ciężkiego rondla i wymieszać ze skórką, sokiem, masłem i solą. Gotować na średnim ogniu, często ubijając, aż twaróg będzie wystarczająco gęsty, aby utrzymać ślady trzepaczki i mieszanina zacznie bąbelkować, około 6 minut.
Przenieść cytrynowy twaróg do miski i schłodzić, jego powierzchnia pokryta pergaminem, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Hojnie masło springform pan.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta (zachowaj inny kawałek schłodzony) między 2 arkuszami pergaminu w 12-calową rundę (ciasto będzie bardzo delikatne).
Usuń górny arkusz pergaminu i odwróć ciasto na patelnię springform. (Ciasto będzie łza łatwo; łatać go palcami.) Naciśnij ciasto na dole i 1 cal w górę strony patelni, przycinając nadmiar.
Schłodzić skorupę i rozwałkować pozostałe ciasto między arkuszami pergaminu na 12-calową rundę.
Usuń górny arkusz pergaminu, a następnie pokrój ciasto na paski o szerokości 10 (1/3 cala) z kółkiem do ciasta i przesuń, nadal na pergaminie, na blasze do pieczenia. Schłodzić do firmy, 30 do 45 minut.
Piec powłoki, aż dno jest bladozłoty i krawędź jest złoty, 15 do 20 minut. Schłodzić skorupę w patelni na stojaku, około 30 minut.
Rozłóż wypełnienie w skorupie i ułóż 5 pasków 1 cala od siebie na napełnianiu. Ułóż pozostałe 5 pasków 1 cal od siebie po przekątnej na pierwszych paskach, tworząc kratę z przestrzeniami w kształcie rombu. Krawędzie wszystkich pasków wyrównują się z krawędzią skorupy.
Umyć wierzch kratki umyć jajkiem i posypać crostata pozostałą łyżką cukru.
Piec crostatę, aż ciasto będzie złote i nadzienie będzie bulgotać, 25 do 30 minut. Całkowicie schłodzić na patelni na stojaku, około 2 godzin (soki zagęszczają się).
* Ciasto można schłodzić do 2 dni.* Crostata jest najlepsza w dniu, w którym jest zrobiona, ale można ją Piec 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć (raz ostudzić).
Podawać w temperaturze pokojowej.