Croque Monsieur w migdałowej panierce z sosem beszamelowym z angielskiej herbaty
Croque Monsieur w migdałowej panierce z sosem beszamelowym z angielskiej herbaty może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 12 osobom. Za 3,12 USD za porcję ten przepis pokrywa 52% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1909 kalorii, 156 g białka i 131 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka bagietki, torebki śniadaniowej, blanszowanej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 80%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Łatwy bezglutenowy Croque Monsieur z sosem miodowym beszamelowym, Easy Croque Monsieurs z sosem miodowo-beszamelowym i Croque-Monsieur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Do garnka na sos dodaj 30 uncji mleka, torebkę angielskiej herbaty i estragon.
Postaw na małym ogniu i doprowadź do wrzenia, gotuj przez 10 minut.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, dodaj olej i 2 łyżki masła. W misce wymieszaj jajka i 1/4 szklanki mleka.
Dodaj 3 łyżki soli i 1 łyżeczkę czarnego pieprzu.
Pokrojone migdały włóż do miski. Kromki chleba maczaj w cieście jajecznym, następnie w migdałach i kładź na rozgrzaną patelnię. Smaż około 2 minut z każdej strony lub do momentu uzyskania ładnego, głębokiego brązu.
Odsączyć na ręczniku papierowym i przenieść na blachę.
Dodaj do chleba 1 plasterek szynki i dużą porcję sera.
Włóż blachę do piekarnika i piecz, aż ser się roztopi i zacznie brązowieć.
Podczas gdy monsieurs się pieczą, postaw rondelek na kuchence i ustaw średni ogień. Rozpuść 3 łyżki masła i podsmaż cebulę, aż będzie jasnobrązowa.
Dodać mąkę i mieszać aż do połączenia. Do garnka wlej mleko herbaciane i energicznie wymieszaj. Gdy sos zgęstnieje dodać parmezan i natkę pietruszki. Wyłącz ogrzewanie.
Wyjmij monsieurs z piekarnika i posmaruj sosem beszamelowym. Na talerz i podawaj.