Country Beef Short Ribs and Rosemary Polenta

Country Beef Short Ribs and Rosemary Polenta
Wiejskie żeberka wołowe i Polenta rozmarynowa wymagają około 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1099 kalorii, 41g białka, oraz 89 g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 26% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Tylko nielicznym bardzo podobało się to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś bulion wołowy, mąkę kukurydzianą, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można podążać za tym daniem głównym z Slushies Arbuzowo-Brzoskwiniowe jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 61%. Spróbuj Zinfandel-duszone żeberka wołowe z rozmarynem-Pasternak puree ziemniaczane, Żeberka Duszone Z Mascarpone Polenta, oraz Żeberka Cabernet z parmezanem Polenta podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, sól i pieprz połączyć w płytkiej misce. Żeberka zanurzyć w mieszance mąki, obracając się, aby pokryć wszystkie strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żeberkażeberka
SólSól
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Olej rozgrzać na średnim ogniu w patelni 5 do 6 kwartowej. Żeberka brązowe, pół na raz, w gorącym oleju ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Odsączyć tłuszcz.
4
Zwróć wszystkie żeberka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj bulion, wino, cebulę, czosnek, tymianek i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić pod przykryciem przez 3 godziny lub do miękkości wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
CzosnekCzosnek
BulionBulion
CebulaCebula
TymianekTymianek
WołowinaWołowina
WinoWino
6
Żeberka i cebulę przełożyć na półmisek i przykryć folią. Odtłuścić tłuszcz z płynu do gotowania; wyrzucić liście laurowe. Jeśli sos jest zbyt cienki, doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, około 10 minut, aby zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
CebulaCebula
SOSSOS
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Podawać żeberka, cebulę i sos z polentą rozmarynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
RozmarynRozmaryn
PolentaPolenta
CebulaCebula
SOSSOS
8
[Wskazówka dotycząca CZYSZCZENIA: gdy płyta kuchenna ostygnie, wytrzyj wszelkie plamy oleju lub wycieki chusteczkami dezynfekującymi Clorox®*. Spłucz ręce po zakończeniu.]
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
9
W przypadku polenty rozmarynowej: doprowadzić wodę do wrzenia w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
PolentaPolenta
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Połącz mąkę kukurydzianą, zimną wodę i sól w małej misce. Powoli dodać mieszaninę mąki kukurydzianej do wrzącej wody, stale mieszając. Gotować, stale mieszając, aż mieszanina powróci do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, bez przykrycia, przez 10 minut lub aż mieszanina będzie bardzo gęsta, często mieszając. Wymieszać z mlekiem, parmezanem i rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
RozmarynRozmaryn
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Mieszanina zgęstnieje po staniu.
12
Dodaj wodę w razie potrzeby, aby osiągnąć pożądaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda

Składniki

23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków1kgsżeberka wołowe bez kościżeberka wołowe bez kości822Orzechy dowolne (posiekane)Kawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone wino lub sok żurawinowywytrawne czerwone wino lub sok żurawinowy11 funt cukinii,suszony tymianeksuszony tymianek796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.posiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn3goździkiczosnek obrany i posiekanyczosnek obrany i posiekany596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana cebulagrubo posiekana cebula1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarty parmezanstarty parmezan11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)olej roślinny lub w razie potrzebyolej roślinny lub w razie potrzeby2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizimna wodazimna woda2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe w menu? Spróbuj sparować z Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Wino, którego możesz spróbować to Ca ' Momi Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Ca ' Momi Merlot
Ca ' Momi Merlot
Merlot Napa Valley 2014 jest gładki, pikantny i beznadziejnie uwodzicielski. Nos wciąga cię aromatami ziemi, tytoniu, boysenberries i dymu. Na podniebieniu wolno gotowana śliwka i czarna jagoda gotują razem z gałką muszkatołową, goździkami i odrobiną grafitu. Przypływ świeżej kwasowości rozjaśnia delikatne nuty wanilii, mięty i kuszących przypraw, zanim kompot z czarnej wiśni przyniesie Cię do domu. Bogato teksturowane i pełne pikantnego uroku, to wino sprawi, że zakochasz się w Merlot na nowo.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn