Cold Orange Chili Oil makaron Sałatka ze stekiem
Zimna pomarańczowa Sałatka z makaronem z olejem Chili ze stekiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.66 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 750 kalorii. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz kiełki fasoli mung, baby bokchoy, pastę chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z makaronem na zimno z kapustą, Sałatka Z Makaronem Udon Na Zimno, oraz Sałatka Z Makaronem Sezamowym Na Zimno.
Instrukcje
Wymieszać ½ szklanki sosu sojowego, olej z orzeszków ziemnych w małej misce. Obie strony każdego steku natrzeć odrobiną pasty chili.
Dodaj steki do mieszanki soi i niech marynować około 1 godziny, obracając od czasu do czasu.
Rozgrzej patelnię do grilla lub grilla na średnim ogniu.
Steki wyjąć z mieszanki soi i obficie doprawić. Gotować przez 3 protokół, obrócić steki ¼ kolei, aby ładne znaki crosshatch, a następnie gotować kolejne 2 protokół. Flip i gotować kolejne 3 do 4 minut dla średnio rzadkie, lub do stopnia pożądanej doneness.
Wyjąć na talerz i ostudzić. Po ostygnięciu można je w razie potrzeby schłodzić na noc.Około godziny przed podaniem przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Miej pod ręką miskę z lodowatą wodą. Upuść dziecko bok choy do wody i gotować około 3 protokół. Użyj szczypiec i wyjmij je do lodowej kąpieli, aby zatrzymać gotowanie.
Wyjąć je z odpływu wanny i przechowywać w lodówce. Zachowaj wrzącą wodę i lodową kąpiel dla makaronu.Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj, często mieszając, aby zapobiec przyklejeniu, aż makaron będzie al dente. Około 2 minut.
Odcedzić, a następnie zanurzyć je w przygotowanej łaźni wodnej z lodem. Raz schłodzić dobrze spuścić i przechowywać w lodówce 1 godzinę. Wyrzucić wrzącą wodę i lód bath.In duża miska ubić razem olej chili, pozostałe 2 łyżki sosu sojowego, ocet ryżowy, olej sezamowy, Azjatycki sos rybny, szczypta soli, cukier, skórka pomarańczowa.
Dodaj kiełki fasoli, rozdrobnione marchewki, pokrojone szalotki, liście kolendry i zimny makaron do miski. Rzuć dobrze płaszcz. Przykryj miskę i przenieś ją do lodówki, aby całkowicie ochłodzić.Gdy będziesz gotowy do podania, przekręć całą miskę i jej płyn na talerz do serwowania. Wrzucić orzeszki ziemne na makaron i top z zastrzeżonych plasterków stek; umieścić Choy baby bok wzdłuż boku.