Classic Crème Caramel
Classic Crème Caramel to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 209 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka cukru, jajka, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Classic Crème Caramel, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme.
Instrukcje
Połącz 1/3 szklanki cukru i 3 łyżki wody w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie dodatkowe 4 minuty lub aż złoty. Natychmiast wlać do 6 (6-uncji) ramekins lub budyniu kubki pokryte sprayem do gotowania, przechylając każdą filiżankę szybko, aż karmelizowany cukier pokrywa dno filiżanki. Odstawić.
Jajka i białko ubić w średniej misce trzepaczką. Wymieszać z mlekiem, wanilią, 2/3 szklanki cukru i solą. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Umieść filiżanki w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia i dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 50 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance; Odwróć na talerze.
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu skropić kremem.
W razie potrzeby udekoruj malinami.