Ciepła Sałatka Z Tuńczykiem I Fasolą

Ciepła Sałatka Z Tuńczykiem I Fasolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj ciepłą sałatkę Tunan i fasolę. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 565 kalorii, 33g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka gałązek tymianku, oliwa z oliwek, fasola żurawinowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Food52 ma 16 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 38 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Zapiekany tuńczyk Ahi z ciepłą sałatką z białej fasoli, Ciepła Sałatka Z Tuńczyka Niçoise, oraz Tuńczyk z ciepłym ogórkiem i sałatką z kopru włoskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść tuńczyka w rondlu, wystarczająco dużym, aby go utrzymać (patrz pokaz slajdów). Tymianek i czosnek sklejamy po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wlać oliwę z oliwek i ożywić tuńczyka tak, że trochę oleju rozprzestrzenia się pod nim. Chcesz, aby tuńczyk był pokryty 1/2 do 2/3. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Ustaw patelnię na średnim małym ogniu (jeśli Kuchenka jest BTU-rific, może być konieczne, aby utrzymać ją na niskim poziomie). Delikatnie kłusować tuńczyka, łyżką ciepłego oleju na wierzchu, jak idzie i obracając tuńczyka raz. Chcesz gotować, aż będzie jeszcze różowy wewnątrz, ale gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wyjąć na deskę do krojenia. Zachowaj pyszny olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Pokroić ziemniaki, i połowę fasolki szparagowej (jeśli są duże; zachować je w całości, jeśli małe). Podziel ziemniaki, fasolkę szparagową i fasolkę żurawinową na 4 talerze. Użyj palców, aby wyciągnąć tuńczyka na kawałki wielkości kęsa i zorganizować na szczycie warzyw. Łyżkę oleju do sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola żurawinowaFasola żurawinowa
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Na każdą sałatkę posypać łyżeczką octu. Doprawić solą i grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Uwaga: jeśli używasz suszonej fasoli żurawinowej, mocz fasolę przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Fasola żurawinowaSuszona Fasola żurawinowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
8
Drenaż. Przykryć zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż tylko miękkie, 60 do 90 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 38 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn