Ciasto z dżemem
Przygotowanie Jam Pie Pops zajmuje około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 412 kalorii , 5 g białka i 22 g tłuszczu każda. Za 1,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką jajko, skrobię kukurydzianą, dżem truskawkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 31% . Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Wypróbuj S'more Pie Pops , Mummy Pie Pops i Peach Pie Pops , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wyjmij muszelki z zamrażarki i pozostaw do rozmrożenia w temperaturze pokojowej na 10–15 minut.
Wyjmij skorupki ciasta z folii na czystą, płaską, lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą. Jeśli w cieście pojawią się pęknięcia, należy je docisnąć i naprawić palcami zwilżonymi wodą.
Wymieszaj dżem ze skrobią kukurydzianą i skórką.
Z każdej muszli wytnij sześć kształtów za pomocą foremki do ciastek o średnicy nie większej niż 3 cale (8 cm).
Delikatnie dociśnij patyczek lizaka do 6 wycięć z ciasta. Około 3–4 cm patyczka powinno zachodzić na ciasto.
Podzielić mieszaninę dżemu równomiernie pomiędzy 6 wycięć, ugniatając na środku i pozostawiając brzeg o szerokości 1/4 cala (5 mm). Na wierzch połóż połówkę maliny, 3 jagody lub 1 mały plasterek truskawki.
Brzegi ciasta wokół nadzienia posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na wierzchu pozostałe wycięcia. Delikatnie dociśnij brzegi do siebie i zaciśnij widelcem.
Piec przez 12-15 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złociste. Przed dekorowaniem lub podaniem pozostawić do całkowitego ostygnięcia.