Ciasto spaghetti z konfetti
Przepis na ciasto spaghetti konfetti można przygotować w około 55 minut. Ten przepis służy 8 osobom. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 255 kalorii, 12 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sera Cheddar, pomidorów, pokrojonej zielonej fasolki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 38%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Confetti Spaghetti, Confetti Spaghetti i Confetti Spaghetti Salad.
Instrukcje
Przełam spaghetti na pół; gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie; odłożyć na bok. Na patelni na oliwie podsmaż cebulę i czosnek, aż będą miękkie. Wymieszaj pomidory, koncentrat pomidorowy, pietruszkę, oregano, sól i pieprz. Gotuj, aż się rozgrzeje, około 5 minut.
W dużej misce wymieszaj spaghetti i jajka. Wymieszaj groszek, fasolę, brokuły, mieszankę pomidorów, 1/4 szklanki sera Cheddar i parmezanu.
Przenieś do natłuszczonej formy o średnicy 9 cali. forma do pieczenia.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25 minut.
Posypać pozostałym serem Cheddar.
Piec 5-10 minut dłużej lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty i wyjęty.
Odstaw na 10 minut. przesuń nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować; usuń boki.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Extra Dry. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.