Ciasto piwne ryba i pikantne frytki z sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano

Ciasto piwne ryba i pikantne frytki z sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano
Ryba w cieście piwnym i pikantne frytki z cytrynowo-Habanero sosem tatarskim i octem Serrano mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 1509 kalorii, 77g białka, oraz 82g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 9,52 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 76 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Dzień Ojca. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, dorsza, chili de arbol w proszku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 55 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest znakomite. Ciasto piwne ryba i pikantne frytki z sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano, Southwestern Beer-Batter Fish with Green Chile Tatar Sauce, oraz Ryba z frytkami w cieście piwnym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Sól, ancho i chili de arbol ubić w misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ziemniaki pokroić w 1/4 cala grubości plastry, a następnie pokroić każdy plaster na 1/4 cala grubości frytki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
FrytkiFrytki
3
Umieść frytki w dużej misce z zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzać olej w dużej, prostej patelni do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Frytki odcedzić partiami na ręcznikach papierowych. Każdą porcję smażyć przez 3 do 4 minut, aż pojawi się blond farba i wyjąć na patelnię wyłożoną papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
6
Tuż przed podaniem, zwiększyć ciepło oleju do 375 stopni F i smażyć ziemniaki ponownie, partiami, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Wyjąć na patelnię wyłożoną papierowymi ręcznikami i doprawić przyprawami i posiekaną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
1
Rozgrzej frytkownicę lub głęboki garnek wypełniony do połowy olejem do 360 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
W dużej misce wymieszać mąkę, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i piwo. Odstawić na 10 minut. Złóż białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PiwoPiwo
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. przyprawić rybę solą i pieprzem, zagrzebać w mące, odsączyć nadmiar, a następnie zanurzyć rybę w cieście i smażyć partiami, aż z obu stron zarumienią się na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RybyRyby
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Przełożyć na blachę do pieczenia i ogrzać w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Podawać z frytkami, sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TatarskiSos Tatarski
Habanero ChiliHabanero Chili
OcetOcet
FrytkiFrytki
CytrynaCytryna
7
Doprowadzić sok z cytryny do wrzenia na dużym ogniu w małym rondlu i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Ochłoń.
9
Połącz schłodzony sok z cytryny, majonez, sardelę i habanero w robocie kuchennym i przerabiaj do połączenia. Zeskrobać mieszaninę do średniej miski i złożyć w cornichon i kapary i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MajonezMajonez
Habanero ChiliHabanero Chili
SardeleSardele
KaparyKapary
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Doprowadzić ocet na wolnym ogniu w małym rondelku.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Dodaj chiles i sól, usuń z ognia i przenieść do szklanej butelki lub słoika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
12
Odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 8 godzin.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn