Ciasto pasterskie

Ciasto pasterskie
Shepherd ' s Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 16G białka, oraz 26g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pieprz, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Paleo Shepherd ' s Pie, Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), oraz Ciasto Wiśniowe.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Przygotuj polewę ziemniaczaną: w dużym rondlu dodaj ziemniaki i czosnek i przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, odkryte, aż ziemniaki są przetargu widłowego, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Drenaż.
4
Przenieść ziemniaki i czosnek do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodać śmietanę, 1/4 szklanki bulionu, masło, sól i pieprz, i ubić na małej prędkości mikserem ręcznym, aż ziemniaki będą lekkie i puszyste, o 1 do 2 protokół. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, dodaj pozostały 1/4 bulionu szklanki. Nie przesadzaj. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 10-calowe okrągłe naczynie do pieczenia sprayem nonstick.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać boczek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i prawie chrupiące, o 7 do 8 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na talerz; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Dodaj olej do kapieli na patelni i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać cebulę i 1/2 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie bardzo miękka i dopiero zacznie brązowieć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
5
Posypać cukrem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie karmelizować, o 3 protokół. Wymieszać wołowinę i gotować, mieszając od czasu do czasu, na średnim ogniu, aż wołowina zacznie brązowieć, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
CukierCukier
WołowinaWołowina
6
Dodać marchew, groszek i czosnek i gotować, mieszając, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej i mąki i gotować, mieszając, aż dobrze wymieszane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GrochGroch
7
Dodać piwo, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty. Gotować, mieszając drewnianą łyżką, i skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni, o 2 protokół
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
8
Dodać ugotowany boczek, bulion, rozmaryn, 1/2 łyżeczki soli i pieprz, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż sos zgęstnieje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
BulionBulion
SOSSOS
SólSól
9
Łyżkę mieszanki mięsa do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Polewę ziemniaczaną rozłożyć równomiernie na mieszaninie wołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
WołowinaWołowina
11
Piec, aż nadzienie jest gorące, polewa jest lekko rumiane, a krawędzie są bąbelkowe, o 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć z piekarnika i posypać serem. Wróć do piekarnika i piec jeszcze 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Odstawić z piekarnika na 10 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Składniki

4plastryboczek pokrojony w cienkie paskiboczek pokrojony w cienkie paski596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4(zima)masło zmiękczonemasło zmiękczone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkido 3 średnich marchwi, grubo posiekanych, (odo 3 średnich marchwi, grubo posiekanych, (o1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna2(zima)posiekane świeże liście pietruszkiposiekane świeże liście pietruszki11 funt cukinii,drobno mielone świeże liście rozmarynudrobno mielone świeże liście rozmarynu2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone454Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni340Orzechy dowolne (posiekane)piwo jasne lub ciemnepiwo jasne lub ciemne21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigroszek mrożony, rozmrożonygroszek mrożony, rozmrożony4largesziemniaki w Kolorze russet, obrane i ćwiartowaneziemniaki w Kolorze russet, obrane i ćwiartowane1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1(może być lub przeglądać)sól, plus 1/2 łyżeczkisól, plus 1/2 łyżeczki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe11 funt cukinii,Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty Szwajcarski lub Cheddartarty Szwajcarski lub Cheddar2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane10ząbki czosnku całe, obraneząbki czosnku całe, obrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn