Ciasto Oliwkowo-Cytrynowe

Ciasto Oliwkowo-Cytrynowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z oliwą z oliwek. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 351 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę ciasto, jajka, cytryna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym, oraz Ciasto Z Oliwą Cytrynową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj sprężynę olejem, a następnie ułóż dno okrągłym papierem do pergaminu. Pergamin olejny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Drobno zetrzeć skórkę z cytryny, aby odmierzyć 1 1/2 łyżeczki i ubić razem z mąką. Połowę cytryny, a następnie wycisnąć i rezerwy 1 1/2 łyżki świeżego soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ubić razem żółtka i 1/2 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż gruby i blady, o 3 protokół. Zmniejsz prędkość do średniej i dodaj oliwę z oliwek (3/4 szklanki) i zarezerwowany sok z cytryny, ubijając, aż tylko połączone (mieszanina może pojawić się oddzielone). Używając drewnianej łyżki, mieszaj mieszaninę mąki (nie bij), aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ubij białka (z 4 jaj) z 1/2 łyżeczki soli w innej dużej misce z oczyszczonymi ubijakami ze średnią szybkością do spienienia, następnie dodaj 1/4 szklanki cukru trochę na raz, ubijając i nadal ubijaj, aż białka po prostu utrzymają miękkie szczyty, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Delikatnie złóż jedną trzecią białek w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
6
Przenieść ciasto do springform pan i delikatnie rap o powierzchni roboczej raz lub dwa razy, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
7
Posypać wierzch równomiernie pozostałym 1 1/2 łyżki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
8
Piec, aż nadmuchane i złoty i drewniany kilof lub szaszłyk włożony w środku ciasta wychodzi czysty, o 45 protokół. Fajne ciasto na patelni na stojaku 10 minut, a następnie uruchomić cienki nóż wokół krawędzi patelni i usunąć stronę patelni. Fajne ciasto do temperatury pokojowej, około 1 1/4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
NóżNóż
PatelniaPatelnia
9
Wyjąć dno patelni i obrać pergamin, a następnie przenieść ciasto na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn