Ciasto Migdałowe Amaretto
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 632 kalorie, 7G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, złotą mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Amaretto-Ciasto Migdałowe, Ciasto Migdałowo-Morelowe Z Amaretto, oraz Tort Amaretto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°. smar 12-cup karbowany rurka ciasto pan ze skróceniem; lekko mąki.
Na dnie patelni posypać migdałami.
W dużej misce, beat 1 1/4 szklanki masła i twarogu z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż kremowy. Stopniowo dodawać 2 1/2 szklanki cukru, ubijając do lekkiego i puszystego.
Dodaj 3 łyżki Amaretto i wanilię, ubijając tylko do wymieszania. Stopniowo dodawać mąkę, ubijając na małej prędkości, aż do wymieszania.
Dodawać jajka, pojedynczo, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Na patelni wlać ciasto na migdały.
Piec 1 godzinę 5 minut do 1 godziny 10 minut lub do wykałaczki włożonej do środka wychodzi czysty.
W ciągu ostatnich 10 minut pieczenia wymieszaj składniki glazury w 1-ćwiartkowym rondlu.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; gotować 3 minuty, stale mieszając.
Stopniowo łyżka gorącej glazury nad ciastem, pozwalając mu moczyć się w cieście po każdym dodaniu. Schłodzić całkowicie w patelni na stojaku chłodzącym, około 1 godziny 30 minut.