Ciasto Migdałowe Amaretto

Ciasto Migdałowe Amaretto
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 632 kalorie, 7G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, złotą mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Amaretto-Ciasto Migdałowe, Ciasto Migdałowo-Morelowe Z Amaretto, oraz Tort Amaretto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 163°. smar 12-cup karbowany rurka ciasto pan ze skróceniem; lekko mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Na dnie patelni posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
W dużej misce, beat 1 1/4 szklanki masła i twarogu z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż kremowy. Stopniowo dodawać 2 1/2 szklanki cukru, ubijając do lekkiego i puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj 3 łyżki Amaretto i wanilię, ubijając tylko do wymieszania. Stopniowo dodawać mąkę, ubijając na małej prędkości, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier AmarettoLikier Amaretto
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Dodawać jajka, pojedynczo, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
Na patelni wlać ciasto na migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec 1 godzinę 5 minut do 1 godziny 10 minut lub do wykałaczki włożonej do środka wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
8
W ciągu ostatnich 10 minut pieczenia wymieszaj składniki glazury w 1-ćwiartkowym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; gotować 3 minuty, stale mieszając.
10
Stopniowo łyżka gorącej glazury nad ciastem, pozwalając mu moczyć się w cieście po każdym dodaniu. Schłodzić całkowicie w patelni na stojaku chłodzącym, około 1 godziny 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn