Ciasto kokosowo-limonkowe
Ciasto kokosowo-limonkowe może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 651 kalorii, 7G białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 90 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką mleko, masło, proszek do pieczenia i kilka innych składników, możesz to zrobić. 113 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Ciasto Kokosowo-Limonkowe, Ciasto Kokosowo-Limonkowe, oraz Ciasto limonkowo-Kokosowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Masło dwie 20cm puszki kanapki i linii z non-stick papieru do pieczenia. Zetrzyj 200g kostkę kremowego kokosa i odstaw połowę na bok. Następnie w dużej misce, ubić wszystkie składniki ciasta (w tym połowę startego bloku śmietany kokosowej) razem, aż masz gładkie, miękkie ciasto.
Podzielić mieszankę między puszki, wygładzić powierzchnię łopatką lub tylną łyżką, następnie piec przez około 20 minut, aż ciasto uzyska złoty kolor, a po naciśnięciu ciasto wróci do formy. Obrócić na stojak chłodzący i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Na lukier, wymieszać razem Pozostałe śmietany kokosowej, skórki i soku z 2 limonki. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 30 sekund, aż Kokosowe topi.
Dodać masło ubijając masło, aż będzie gładkie i kremowe i stopniowo ubijając cukier puder . Następnie ubij schłodzoną mieszankę kokosową i 2-3 łyżki Malibu (opcjonalnie), aż stanie się Piankowy.
Napełnij schłodzone gąbki jedną trzecią lukru, przykryj boki i wierzch resztą i pokryj boki prażonym osuszonym kokosem. Przechowywać w szczelnym pojemniku i jeść w ciągu 2 dni.