Ciasto kokosowe z białej czekolady z Macerowanymi mieszanymi jagodami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj białą czekoladę Ciasto kokosowe z Macerowanymi mieszanymi jagodami. Jedna porcja zawiera 916 kalorii, 12g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.81 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mąkę tortową, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Macerowane jagody na cytrynowym cieście, Mus czekoladowy z awokado z Macerowanymi jagodami, oraz Jagody Macerowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spray 2 (9-calowe) okrągłe patelnie z nieprzywierającym sprayem i ułóż spód każdego z pergaminem.
W małym rondelku umieścić mleko kokosowe i masło i podgrzać na małym ogniu.
Umieścić żółtka, jajka i cukier w dużej misce i umieścić nad garnkiem gotującej się wody. Ubijać do potrojenia objętości.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać. Złóż mieszaninę mąki do jaj w 3 ratach, a następnie delikatnie złóż mieszaninę mleka. Złożyć w kokosie i podzielić mieszaninę równomiernie między 2 patelnie.
Piec przez 20 do 25 minut lub do momentu, gdy środek ciasta wróci po delikatnym naciśnięciu. Ostudzić na blasze do pieczenia, a następnie delikatnie wyjąć z patelni. Ciasto pokroić w 1/2, poziomo, i namoczyć każde 1/2, z 1/4 szklanki rumu syropu cukrowego.
Rozłóż 1/2 szklanki wypełnienia Ganache na każdą z 4 warstw ciasta i ułóż warstwy.
Pozostałe nadzienie z Ganache rozłożyć na wierzchu i boku ciasta.
Umieścić mieszaninę w sprayu kokosowym w rozpylaczu farby i spryskać całe ciasto mieszaniną.
Podawać macerowane jagody wraz z plasterkami ciasta.
Połącz rum z cukrem w małym rondlu ustawionym na średnim ogniu. Gotować, aż cukier się rozpuści.
W dużej misce umieścić białą czekoladę. Przynieś mleko kokosowe i śmietanę na wolnym ogniu.
Wlać ciepłe mleko na czekoladę i odstawić 1 minutę, następnie ubijać, aż będzie gładka i złożyć w kokosie.
Umieść rum w małej misce.
Dodać żelatynę i pozostawić do całkowitego rozpuszczenia. Ubijaj śmietanę na miękkie szczyty, dodaj żelatynę i kontynuuj ubijanie aż do uzyskania sztywnych szczytów. Złóż bitą śmietanę na ganache.
Roztopić czekoladę i masło kakaowe w średniej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody.
Jagody mieszane 1 szklanka jeżyn 1 szklanka truskawek, połówki 1 szklanka malin 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki likieru malinowego lub czarnej porzeczki 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Umieścić jagody w średniej misce.
Dodać cukier, Likier i wanilię, przykryć miskę folią i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.