Ciasto jogurtowe pomarańczowe (Bizcocho de Naranja)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj pomarańczowego ciasta jogurtowego (Bizcocho de Naranja). Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 34 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz grand marnier, nici szafranowe, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Jogurtowe Pomarańczowe (Bizcocho De Naranja), Kurczak pomarańczowy po hiszpańsku (pollo a la naranja), oraz Sałatka z dorsza, pomarańczy i oliwek (Remojón de Naranja) z Hiszpanii.
Instrukcje
Umieścić sok w małym rondlu; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia; wymieszać z szafranem.
Lekko łyżka 2 szklanki mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć, dobrze mieszając trzepaczką. Odstawić.
Umieść cukier, jajko i białko w dużej misce i ubijaj mikserem ze średnią prędkością przez 5 minut lub do zgęstnienia.
Dodaj jogurt, dobrze bijąc. Stopniowo dodawać mieszaninę oleju i soku, ubijając aż do dobrze wymieszanego.
Dodać połowę mieszanki mąki do mieszaniny cukru; ubić tylko do wymieszania. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną mąki.
Łyżka ciasto do 9-calowej okrągłej patelni ciasto pokryte sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 40 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Ostudzić przez 5 minut w patelni na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Ciasto ułożyć na półmisku.
Połączyć marmoladę i likier w małym rondlu; doprowadzić do dusić na średnim ogniu, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; przecedzić przez drobne sito bezpośrednio na powierzchnię ciasta. Wyrzucić ciała stałe.
Rozłóż marmoladę równomiernie na wierzchu ciasta, pozwalając nadmiar skropić po bokach ciasta.