Ciasto jeżynowe Marilyn Batali

Ciasto jeżynowe Marilyn Batali
Ciasto jeżynowe Marilyn Batali to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Mieszanka cukru, mąki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Marilyn Greenberg 's Easy" Unstuffed " Cabbage, oraz Carole 's Friend Marilyn' s Artichoke Chicken dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce ubić mąkę, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać skrócenie i za pomocą blendera do ciast lub 2 noży pokroić na mąkę, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Prażonych Płatków Kokosowych1-1/2 Szklanki Prażonych Płatków Kokosowych
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać lodowatą wodę i wymieszać widelcem, aż ciasto się zwilży. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i uformować w kulkę. Ciasto zagniatamy 2 lub 3 razy, aż się połączy. Podziel na pół; spłaszczyć każdy kawałek na dysk. Owinąć każdy dysk w plastiku i przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
4
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 10 minut. Pracując na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj jeden dysk ciasta na 12-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6
Przenieś na 9-calowy szklany talerz.
7
Rozwałkuj pozostałe ciasto do 11-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
W międzyczasie w misce wymieszać jeżyny z cukrem, mąką i sokiem z cytryny, lekko zmiażdżyć kilka jagód; zeskrobać na przygotowaną skórkę ciasta i posypać kostkami masła na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Wysmaruj wystające ciasto wodą i ostrożnie Ustaw górną skórkę na nadzieniu jagodowym. Naciśnij krawędzie ciasta razem i przyciąć zwis do 1 cala. Wchodzisz na krawędź pod siebie i zaciskać dekoracyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
10
Wytnij 4 szczeliny w górnej skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
11
Piec ciasto na środku piekarnika przez 1 godzinę i 15 minut, aż dno skorupy będzie złote, a owoce będą bulgotać. Jeśli to konieczne, przykryć krawędź folią na ostatnie kilka minut pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Niech ciasto ostygnie przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn