Ciasto Dyniowe
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 359 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, jajka, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Pumpkin Pie Cinnamon Roll Cups dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyrobić ciasto ręcznie. W średniej misce wymieszać mąkę, cukier i sól. Używając palców, pracy masło do suchych składników, aż będzie przypominał żółty posiłek kukurydziany zmieszany z kawałkami masła wielkości fasoli. (Jeśli mieszanina mąki / masła ogrzewa się, przechowywać w lodówce przez 10 minut przed przystąpieniem.)
Dodać jajko i wymieszać ciasto razem widelcem lub ręcznie w misce. Jeśli ciasto jest suche, posypać do łyżki więcej zimnej wody na mieszaninie.
Alternatywnie, zrobić ciasto w robocie kuchennym. W maszynie wyposażonej w metalowe ostrze, mieszaj mąkę, cukier i sól do połączenia.
Dodać masło i pulsować, aż będzie przypominał żółty posiłek kukurydziany zmieszany z kawałkami masła wielkości fasoli, około 10 razy.
Dodaj jajko i pulse 1 do 2 razy; nie pozwól, aby ciasto tworzyło się w kulce w maszynie. (Jeśli ciasto jest bardzo suche dodać do łyżki więcej zimnej wody.)
Wyjmij miskę z maszyny, Usuń ostrze i przynieś ciasto ręcznie.
Uformować ciasto na dysk, owinąć folią i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, co najmniej 1 godzinę.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto wałkiem do ciasta w 12-calowe koło o grubości około 1/8 cala.
Przenieść ciasto do 9-calowej patelni pie i przyciąć krawędzie, pozostawiając o dodatkowy cal wisi nad krawędzią. Wsuń zwisające ciasto pod siebie, aby utworzyć grubą krawędź, która jest równa z krawędzią. Flet krawędzi zgodnie z życzeniem. Zamrozić skorupkę ciasta na 30 minut.
Ustaw oddzielne regały w środkowej i dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F. Umieść kawałek papieru pergaminowego lub folii na skorupie ciasta i wypełnij suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec na blasze do pieczenia na środkowym stojaku, aż ciasto zostanie ustawione, około 20 minut.
Wyjmij z piekarnika i podnieś boki pergaminu, aby usunąć fasolę. Kontynuuj pieczenie, aż skorupa ciasto jest lekko złoty kolor, o 10 więcej minut. Chłodny na stojaku.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Podczas gdy skorupa ciasta chłodzi się, napełniaj. W dużej misce, ubić razem dynię, brązowy cukier, jajka, pół na pół, przyprawy, i sól, aż będzie gładka. Powrót powłoki ciasto do blachy do pieczenia i wlać nadzienie.
Piec na Dolnym stojaku piekarnika, aż krawędzie nadzienia są ustawione, ale środek jest nadal nieco luźne, około 50 do 60 minut. (Jeśli krawędzie stają się bardzo ciemne, przykryj je folią aluminiową.) Schłodzić na stojaku.
Podawać w temperaturze pokojowej lub lekko ciepłej.