Ciasto czekoladowe z lukrem anielskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj czekoladowe ciasto krówkowe z lukrem Anioła spróbować. Jedna porcja zawiera 849 kalorii, 9g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.63 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 111 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czekolady, jajka, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe z lukrem anielskim, Ciasto Czekoladowe Angel Food Z Polewą Marshmallow, oraz Angel Food Cake z polewą czekoladowo-orzechową.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 160C / wentylator 140C / gaz 4 i nasmarować i wyłożyć głęboką, okrągłą puszkę na ciasto o średnicy 20cm. Whizz czekolady w maszynce, aż okruchy. Przełóż mąkę, cukier, kakao, olej, 150 ml śmietany, jajka, wanilię i 150 ml wody do największej miski do mieszania.
Ubijaj elektryczną trzepaczką do uzyskania gładkiej masy, a następnie szybko mieszaj 150 g rozgrzanych kawałków czekolady.
Zeskrobać do puszki i piec na środkowej półce przez 1 godz. 20-1 godz. 30 min., lub do momentu, gdy szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty. Chłodny w puszce.
Podczas pieczenia ciasta, zrobić lukier.
W małym rondelku połącz pozostałe kawałki czekolady i śmietanę z 2 łyżkami miękkiego brązowego cukru i podgrzewaj, mieszając, aż czekolada się rozpuści i uzyskasz gładki lukier. Pozostawić do ostygnięcia.
Gdy ciasto jest chłodne, pokroić go na 3 równe warstwy.
Rozprowadzić 2 warstwy polewą czekoladową.
Aby zrobić lukier anielski, umieść cukier, wanilię i płynną glukozę na patelni ze 125 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż cukier stopi się i syrop staje się jasne. Zdejmij ogrzewanie. W międzyczasie ubijaj białka, aż staną się sztywne, a następnie kontynuuj ubijanie, stopniowo wlewając gorący syrop cukrowy stałym strumieniem, aż mieszanina będzie puszysta i wystarczająco gęsta, aby się rozprowadzić, co może potrwać kilka minut, gdy mieszanina ostygnie. Ubij w cukrze pudrze. Pracuj szybko i rozłóż troszeczkę na każdej pokrytej czekoladą warstwie. Zmontować ciasto i zawirować pozostałą lukier na całym torcie.