Ciasto Cytrynowe Z Makiem
Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 486 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, jajka, procent tłuszczu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym, Ciasto cukiniowe z cytryną i makiem, oraz Purimowe ciasto Makowe z cytrynową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce połączyć mak, skórkę z cytryny i mleko. Odstawić do namoczenia na co najmniej 1 godzinę lub w lodówce na noc. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Linia 6-cup bochenek patelni z papieru woskowego. W mikserze wyposażonym w nasadkę do ubijania (lub za pomocą miksera ręcznego) ubij jajka i cukier razem, aż będą lekkie i puszyste.
W osobnej misce przesiać suche składniki. Po uruchomieniu miksera, skropić olej, ekstrakt z wanilii i ekstrakt z migdałów do mieszaniny jaj. Gdy mikser nadal działa, dodaj naprzemienne partie suchych składników i mieszankę Makowo-mleczną do mieszaniny jaj. Ciasto będzie nieco cienkie.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec od 1 do 1 1/4 godziny, aż środek zostanie podniesiony i popękany, a całe ciasto będzie twarde i suche na wierzchu. Unikaj otwierania piekarnika podczas pieczenia. Nie podpiekać lub ciasto spadnie.
Pozostaw do ostygnięcia na patelni przez 5 minut, a następnie odwróć się na stojaku z drutu i kontynuuj chłodzenie przed podaniem.