Ciasteczka cynamonowo-anyżowe to przepis bezmleczny, składający się z 42 porcji. Za 15 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 174 kalorie , 2 g białka i 10 g tłuszczu . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Aby przepis był tak aromatyczny, wystarczy mieszanka soli, proszku do pieczenia, jajek i kilku innych składników. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Najlepiej sprawdza się jako deser, a jego przygotowanie zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 14% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także ciasteczka anyżowo-cynamonowe: biscochito , duszone słodkie ziemniaki cynamonowo-anyżowe i zupę wieprzową z makaronem z cynamonem i anyżem .
Instrukcje
1
W dużej misce utrzyj śmietanę i 1 szklankę cukru, aż masa będzie jasna i puszysta. Wbić jajka, sok pomarańczowy i anyż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
4-1/2 łyżeczki Tłuszczu Piekarskiego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin
(niewielkie 2 Uncje)
świeżo Zebrane Liście Mięty
1/2 Funta Pokrojonej W Grube Plastry Piersi Z Indyka Lub Z Rożna, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Litr (około Gęstej śmietany
2
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać.
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.