Chutney z Zielonego Mango Mague

Chutney z Zielonego Mango Mague
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, pierwotna i wegańska przyprawa? Zielony Chutney z Mango mague może być świetnym przepisem. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 16 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz rodzynki, ocet jabłkowy, mango i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chipotle de Huasteca Mague (chipotle Chutney), Green Mango Chutney-Surowy Chutney Z Mango, oraz słodki chutney z mango, jak zrobić szybki chutney z mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mango, rodzynki, papryka serrano, czosnek, imbir, Skórka z cytryny, czarny pieprz, melasa, cynamon i goździki umieścić w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
4 Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki4 Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wlać wodę i ocet. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż do uzyskania konsystencji dżemu, około 30 minut. Często mieszaj podczas gotowania. Po zagęszczeniu ostudzić i przechowywać w lodówce. Chutney może być również zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
DżemDżem
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 16 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn