Chrupiący Pstrąg Potokowy
Chrupiący Lime Brook Trout jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Na 8,33 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 836 kalorii, 71g białka, oraz 60 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól, pstrąg, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 81%. Spróbuj Pstrąg Potokowy Müllerin, Pstrąg Potokowy Z Puree Pietruszkowym I Sałatką Z Rzodkiewki, oraz Pstrąg potokowy z orzechami pekan, cytryną i natką pietruszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać sok z limonki, skórkę z limonki, 1/8 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu.
Dodać oliwę powoli, ubijając.
Przykryć blachę papierowymi ręcznikami.
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej olej na umiarkowanie wysokim ogniu.
Posypać pstrąga pozostałym 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Umieścić połowę filetów na patelni, skórki w dół, i gotować, aż złoty, o 3minutes. Włączyć i gotować, aż po prostu zrobić, o 1 minutę dłużej.
Przenieść filety do przygotowanej blachy do pieczenia, skórki do góry i utrzymać ciepło w piekarniku podczas gotowania pozostałych filetów.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju między partiami.
Podawać, skórki do góry, otoczone sosem limonkowym.
Alternatywy dla ryb: kwasowość soku z limonki w sosie dobrze pasuje do szerokiej gamy ryb. Spróbuj smażone lub grillowane kingfish, makrela, lub porgy filety.
Chrupiący pstrąg z limonki ze świeżymi ziołami
Dodaj 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry, pietruszki lub szczypiorku do dressingu.
Rekomendacja wina: cierpka limonka i chrupiąca ryba wymagają białego wina o dobrej kwasowości. Kalifornijski lub nowozelandzki sauvignon blanc będzie tu dobry.