Chrupiący Bakłażan Parmezan

Chrupiący Bakłażan Parmezan
Chrupiący bakłażan parmezan trwa około 50 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,32 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 581 kalorii, 25g białka, oraz 21g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką mąkę kukurydzianą, cebulę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1015 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 98%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chrupiące pieczone frytki z bakłażana z sosem do maczania Marinara (frytki z parmezanu z bakłażana akan!), Chrupiące pieczone frytki z bakłażana z sosem do maczania Marinara (frytki z parmezanu z bakłażana akan!), oraz Chrupiące pieczone frytki z bakłażana z sosem do maczania Marinara (frytki z parmezanu z bakłażana akan!).

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużym garnku na średnim ogniu dodaj olej rzepakowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj cebulę i gotuj, aż zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodaj płatki czosnku i czerwonej papryki i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
5
Dodaj 2 łyżeczki włoskiej przyprawy, pomidory i dopraw solą i pieprzem do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Zarezerwuj 1 1/2 szklanki sosu na rundę Online 2 przepis bakłażan i makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
Sól I PieprzSól I Pieprz
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
MakaronyMakarony
SOSSOS
6
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Ustaw stanowisko do panierowania za pomocą 3 naczyń do pieczenia. W pierwszym naczyniu dodaj mąkę i dopraw solą i pieprzem do smaku. W drugim naczyniu ubij jajka z 1/2 szklanki wody. W trzecim naczyniu wymieszać bułkę tartą, mąkę kukurydzianą, 2 łyżki parmezanu i doprawić solą i pieprzem do smaku. Pokrój bakłażana na plastry 3/4 cala. Pogłębiaj je w mące, następnie w myciu jaj, a następnie w bułce tartej. Ułóż bakłażana na 2 arkuszach wyposażonych w stojaki i piecz w piekarniku, aż będzie chrupiący, około 20 do 25 minut. Zarezerwuj 4 plastry bakłażana na przepis online round 2, bakłażan i makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
BakłażanBakłażan
ParmezanParmezan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Obróć piekarnik do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Umieść bakłażana, nakładając się, w naczyniu do pieczenia w 2 rzędach. Przykryj każdy rząd około filiżanką sosu i posyp serem mozzarella i pozostałymi 2 łyżkami parmezanu. Umieścić pod brojlerem, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
BakłażanBakłażan
ParmezanParmezan
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BrojlerBrojler
10
Udekoruj natką pietruszki i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Bakłażan Parmigianan w menu? Spróbuj połączyć się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Kolor: Jasny granat czerwony. Bukiet: złożony i rozwinięty z aromatami dojrzałych owoców. Smak: intensywny i bogaty z dużą wagą i ekstraktem, słodycz dojrzałych owoców utrzymuje się na długim finiszu. Zalecane z: kaczką, ptakami łownymi i daniami z czerwonego mięsa. Doskonałe połączenie z wyśmienitym daniem sera.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn