Chrupiące trufle z masłem orzechowym
Chrupiące trufle z masłem orzechowym zajmują około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 36 porcji i kosztuje 19 centów za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 153 kalorie, 2 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przyprawę. Mieszanka polewy cukierkowej, cukru, płatków ryżowych i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 11%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj chrupiące trufle z masłem orzechowym i ryżem, chrupiące tostowe trufle z masłem orzechowym z czekoladą Quinoa i chrupiące trufle z masłem migdałowym, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj cukier i syrop kukurydziany. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić tylko do wrzenia.
Zdjąć z ognia; wymieszaj z masłem orzechowym, aż będzie gładkie. Mieszaj płatki zbożowe, aż się połączą.
Układać na blaszce wyłożonej woskowanym papierem do ostygnięcia.
W misce przeznaczonej do kuchenki mikrofalowej rozpuść polewę z cukierka, często mieszając, aż się rozpuści i będzie gładka. Za pomocą widelca zanurzaj kulki z masłem orzechowym w panierce; wróć do woskowanego papieru, aż zastygnie. Przechowywać w szczelnym pojemniku.