Chrupiące smażone Tacos z salsą Verde

Chrupiące smażone Tacos z salsą Verde
Chrupiące smażone Tacos z Salsa Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mniej, tortille kukurydziane, śmietana, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Spróbuj Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde), Salsa Verde Wołowe Tacos, oraz Tacos wołowe z salsą Verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierś z kurczaka opłucz w zimnej wodzie i dodaj do dużego garnka. Zalać wodą i dodać 4 zmiażdżone ząbki czosnku i 1 łyżkę soli. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż kurczak jest gotowane przez, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Odcedzić i przelać do dużej miski. Kruszyć kurczaka, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi. Odstawić 4 szklanki kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieścić pomidory w dużym garnku i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez i miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Przełożyć pomidory do blendera wraz z pozostałą łyżką soli, całymi goździkami, pieprzem, białą cebulą i pozostałym ząbkiem czosnku. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Goździki CałeGoździki Całe
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Cebula BiałaCebula Biała
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj 2 łyżki oleju kukurydzianego do dużej patelni, na średnim ogniu. Na gorąco dodajemy przecier pomidorowy, liście laurowe i rozdrobnionego kurczaka i mieszamy. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, o 10 protokół. Wymieszać w śmietanie i bułki tartej i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje ponownie, o 4 do 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Olej KukurydzianyOlej Kukurydziany
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Mieszanka będzie wilgotna, ale nie za mokra, co będzie idealne do napełniania tacos.
7
Rozgrzej olej rzepakowy w frytkownicy do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
8
Podgrzać tortille na gorącym comal lub suchej patelni na średnim ogniu przez minutę. Zapobiegnie to ich złamaniu podczas toczenia się do taco. Umieść 1 do 2 łyżek nadzienia na każdej tortilli i zwiń.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Możesz wkładać drewniane wykałaczki przez 2 tacos na raz, aby smażyły się równomiernie i utrzymywały swój kształt. Gdy olej jest gorący, zanurz pary taco w gorącym oleju. Smażyć, aż tacos są chrupiące i zyskał złoty kolor, o 2 do 3 protokół. Możesz przewrócić się na drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
10
Wyjmij z oleju i połóż na talerzu lub tacy pokrytej papierowymi ręcznikami. Ułóż tacos na półmisku i udekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Podawać obok Salsa Verde Pueblera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
12
Cook ' s Note: jeśli nie chcesz smażyć tacos, toczyć je, i tosty je na gorącym comal lub suchej patelni. Tosty i włączyć, aż będą wystarczająco ostre do swoich potrzeb. To zajmie około 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Widz, który może nie być profesjonalnym kucharzem, dostarczył ten przepis. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu i dlatego nie możemy przedstawić wyników.
14
Tomatillo opłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
15
Włóż je do garnka i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia, na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować odkryte, aż ich kolor się zmienił i są gotowane i miękkie, ale nie rozpada się, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
16
Dodaj pomidory do blendera wraz z chile, ząbek czosnku i łyżeczka soli. Puree aż będzie gładkie. Wymieszać posiekaną kolendrę i cebulę. Smak soli i dodać więcej, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
TomatillosTomatillos
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
17
Wlać do miski i udekorować serem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
18
Widz, który może nie być profesjonalnym kucharzem, dostarczył ten przepis. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu i dlatego nie możemy przedstawić wyników.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia25
Magazyn