Chorizo & Clam nadziewane muszle makaronu w sosie Cioppino

Chorizo & Clam nadziewane muszle makaronu w sosie Cioppino
Chorizo & Clam nadziewane muszle makaronu w sosie Cioppino to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.8 za porcję. Jedna porcja zawiera 1488 kalorii, 64G białka, oraz 52g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii liście bazylii, krewetki, małże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Nadziewane muszle makaronu z łatwym sosem bolońskim, Nadziewane Muszle Makaronu, oraz Duże Makarony Nadziewane Muszelki.

Instrukcje

1
Przygotować sos
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2
Rozgrzać szklankę oliwy z oliwek w garnku ustawionym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodać czosnek i szalotki, potu aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Dodaj koper włoski, marchew & seler; gotować dodatkowe 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
5
Dodaj tymianek i oregano, wraz z czerwoną papryką. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
6
Dodaj pastę pomidorową, często mieszając. Gdy pasta się ugotuje, dodaj 1 szklankę wermutu, odszklając patelnię. Podnieś ciepło do średniej wysokości i kontynuuj gotowanie, aż ciecz zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodaj dodatkową filiżankę wermutu i kontynuuj gotowanie; aż płyn zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
8
Dodaj liście laurowe, puszka pomidorów z płynem, 2 szklanki soku z małży & Worcestershire. Niższe ciepło na wolnym ogniu i przykryć garnek. Gotować, aż sos lekko zgęstnieje, około 30 minut.Wyłącz ogrzewanie i usuń gałęzie ziół i liście laurowe. Za pomocą blendera zanurzeniowego przecier SOS. Powinien być lekko gruby, ale gładki i aksamitny. Doprowadzić do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce przez noc lub do 3 dni.Przygotuj muszle
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko olej 2-quart zapiekanka. Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Dodaj 1 T soli & muszle makaronu. Gotować do al dente, o 12 protokół. Wymieszaj muszle, aby nie sklejały się ze sobą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Odcedzić na durszlak i spłukać zimną wodą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
12
Rozgrzać 2 T oliwy z oliwek w średniej wielkości patelni do smażenia ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Dodać cebulę i gotować kilka chwil.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
14
Dodaj chorizo & małże mieszając, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
15
Wlać do szklanki wermutu i nadal gotować, aż płyn się zmniejszy i patelnia będzie prawie sucha. Doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
16
Wyjmij patelnię z ognia i wrzuć bułkę tartą & sok z małży, mieszając, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Dodać pomidory, - szklanka pietruszki i liści kopru włoskiego, dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
18
Skrop lekką warstwę sosu na dnie naczynia do pieczenia 9x13. Pracując z jedną skorupą na raz, łyżka 1 do 3 T mieszaniny chorizo (w zależności od wielkości muszli) do każdej skorupy umieszczając je w naczyniu do pieczenia podczas pracy. Powinny być dotykane, ale nie szczelnie zapakowane. Gdy naczynie jest wypełnione, skropić dodatkowy sos na muszli, być hojny, ale nie powinny być pływanie w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
19
Piec muszle, aż sos jest bulgotanie & odsłonięte obszary powłoki są po prostu zaczyna się brązowy, o 30 protokół. Odłóż je na bok, luźno przykryte.Przygotuj Cioppino
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
20
Dodaj czerwony ocet winny do pozostałego sosu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Konsystencję sosu wyregulować wodą. Chcesz go bulionu, ale nie wodnisty. Użyj swojego osądu. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
21
Dodaj ryby i krewetki do garnka gotującej się bazy. Cover the pot.To
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
22
Serwować
23
Łyżka kilka nadziewanych muszli do każdej z 4 niskie miski zupy. W dużej patelni z pokrywką, podgrzać Pozostałe 1-szklanki wermutu ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle NadziewaneMuszle Nadziewane
WermutWermut
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
24
Dodaj małże i małże. Cover & cook; potrząsając, aż Skorupiaki otwarte, o 5 protokół. Nieotwarte Skorupiaki należy wyrzucić, resztę podzielić między miski do zupy. Odcedzić pozostałą ciecz do cioppino i podnieść ciepło. Gdy małe pęcherzyki zaczną pojawiać się na krawędziach garnka, wyłącz ciepło, nie pozwól, aby cioppino się zagotowało. Chochla cioppino nad skorupiaków & makaron muszle upewniając się, że obejmują wiele ryb i krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
25
Obficie udekoruj pozostałą pietruszką, bazylią i odrobiną oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
26
Podawać na ciepło.

Składniki

0z grubsza posiekane liście bazylii z grubsza posiekane liście bazyliiz grubsza posiekane liście bazylii z grubsza posiekane liście bazylii2liście laurowe liście lauroweliście laurowe liście laurowe2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibułka tostowa świeżabułka tostowa świeża794Orzechy dowolne (posiekane)pomidory pokrojone w kostkę (28 oz) puszka pomidorów pokrojonych w kostkępomidory pokrojone w kostkę (28 oz) puszka pomidorów pokrojonych w kostkę2marchew, obrana i z grubsza posiekana marchew, obrana i z grubsza posiekanamarchew, obrana i z grubsza posiekana marchew, obrana i z grubsza posiekana1łodygaseler, cut in ¼ seler, cut in ¼ "kości łodygi seler, cut in ¼" kości7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonamikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonami369Orzechy dowolne (posiekane)pokrojone małże, wypłukane i osuszone (6½ oz) puszki pokrojonych Małży, wypłukane i osuszonepokrojone małże, wypłukane i osuszone (6½ oz) puszki pokrojonych Małży, wypłukane i osuszone113Orzechy dowolne (posiekane)wyleczony Hiszpański chorizo, pokroić w kostkę¼wyleczony Hiszpański chorizo, pokroić w kostkę¼"596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiliście kopru włoskiego, tylko delikatne liście, posiekaneliście kopru włoskiego, tylko delikatne liście, posiekane1koper włoski, łodygi i liście przycięte, rdzeniowane i plastry krzyżowe koper włoski, łodygi i liście przycięte, rdzeniowane i plastry krzyżowekoper włoski, łodygi i liście przycięte, rdzeniowane i plastry krzyżowe koper włoski, łodygi i liście przycięte, rdzeniowane i plastry krzyżowe454Orzechy dowolne (posiekane)twarda, mięsista ryba pokrojona na 1” kawałkitwarda, mięsista ryba pokrojona na 1” kawałki3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony12smallsmałże takie jak manila, dobrze wyszorowane małe małże takie jak manila, dobrze wyszorowanemałże takie jak manila, dobrze wyszorowane małe małże takie jak manila, dobrze wyszorowane12małże, szorstkowłose i brodate małże, szorstkowłose i brodatemałże, szorstkowłose i brodate małże, szorstkowłose i brodate1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek, plus więcej na mżawkęoliwa z oliwek, plus więcej na mżawkę1spriggałązka świeżego oregano świeże oreganogałązka świeżego oregano świeże oregano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiz grubsza posiekana natka pietruszki włoskiejz grubsza posiekana natka pietruszki włoskiej454Orzechy dowolne (posiekane)suszone muszle makaronu, wystarczająco duże, aby nadziewaćsuszone muszle makaronu, wystarczająco duże, aby nadziewać1czerwona cebula, pokroić w kostkę czerwona cebula, pokroić w kostkęczerwona cebula, pokroić w kostkę czerwona cebula, pokroić w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2pomidory roma, sadzone i pokroić w ¼ †roma kości pomidory roma, sadzone i pokroić w ¼â €  kościpomidory roma, sadzone i pokroić w ¼ †roma kości pomidory roma, sadzone i pokroić w ¼â €  kości1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sól do makaronu wodasól do makaronu woda4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i pieprz do smakusól i pieprz do smaku2largesszalotki, grubo posiekane Duże szalotki, grubo posiekaneszalotki, grubo posiekane Duże szalotki, grubo posiekane12largeskrewetki, obrane i pozbawione żyłek krewetki duże, obrane i pozbawione żyłekkrewetki, obrane i pozbawione żyłek krewetki duże, obrane i pozbawione żyłek3gałązkiświeży tymianek gałązki świeży tymianekświeży tymianek gałązki świeży tymianek2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2(zima)olej roślinny, plus więcej do pieczenia naczyńolej roślinny, plus więcej do pieczenia naczyń8286 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawny biały wermutwytrawny biały wermut2(zima)12 do 16 bułek kanapkowych12 do 16 bułek kanapkowych11 funt cukinii,pokruszone płatki czerwonej papryki, lub do więcej smakupokruszone płatki czerwonej papryki, lub do więcej smaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Rodzaje PotrawSos
Magazyn