Chleb Z Orzechami Żurawinowymi I
Chleb z orzechami żurawinowymi i może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji chleba. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, skórki pomarańczowej, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 40%. Spróbuj Podstawowy chleb z rodzynkami lub chleb żurawinowy, Maszyna Do Chleba Chleb Pełnoziarnisto-Żurawinowy, oraz Listwy mocujące daty i nakrętki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię bochenkową 9x5 cali.
Mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną połączyć.
Dodać żurawinę i orzechy włoskie i wymieszać, aby pokryć mąką.
Wymieszać jajko, olej, sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową.
Wlać mieszaninę jajek do mieszaniny mąki i mieszać, aż się zmiksuje. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec przez 50 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut, a następnie wyjąć do stojaka z drutu i całkowicie ostudzić.