Chleb Z Orzechami Żurawinowymi I

Chleb Z Orzechami Żurawinowymi I
Chleb z orzechami żurawinowymi i może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji chleba. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, skórki pomarańczowej, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 40%. Spróbuj Podstawowy chleb z rodzynkami lub chleb żurawinowy, Maszyna Do Chleba Chleb Pełnoziarnisto-Żurawinowy, oraz Listwy mocujące daty i nakrętki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię bochenkową 9x5 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
3
Dodać żurawinę i orzechy włoskie i wymieszać, aby pokryć mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Wymieszać jajko, olej, sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Wlać mieszaninę jajek do mieszaniny mąki i mieszać, aż się zmiksuje. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec przez 50 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut, a następnie wyjąć do stojaka z drutu i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn