Chleb Z Dyni Żurawiny Orzechowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba z żurawiną z dyni. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 220 kalorii, 3G białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 24 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz mąkę, żurawinę, orzechy włoskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Chleb Z Dyni Żurawiny, Chleb Z Dyni Żurawinowej, oraz Chleb Żurawinowo-Dyniowy.
Instrukcje
W dużej misce masło śmietankowe i cukier.
Dodaj jajka, po jednym na raz, bijąc dobrze po każdym dodaniu. Ubić w dyni i skórce pomarańczowej (mieszanina pojawi się zsiadłe).
Połączyć mąkę, cynamon, sól, soda oczyszczona i proszek do pieczenia; dodać do mieszaniny dyni tylko do zwilżenia. Złóż orzechy włoskie i żurawinę.
Wlać do dwóch nasmarowanych 8-in. x 4 po. Patelnie bochenkowe.
Piec w temperaturze 350° przez 65-75 minut lub aż wykałaczka wyjdzie czysta. Schłodzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni do stojaków drucianych.