Chleb wiśniowo-migdałowy z polewą Amaretto może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 743 kalorie, 11g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soli, jajka, amaretto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Słodki miękki chleb wiśniowy z glazurą wiśniowo-migdałową, Wiśniowa Tarta Amaretto Clafouti Z Pralinkami Migdałowymi, oraz Chleb Migdałowy Amaretto dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 33
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Masło dwa 6-cup-pojemność bochenków patelnie (lub, jeśli dokonywanie mini bochenków, masło sześć 2-cup-pojemność Patelnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
3
Z mikserem elektrycznym lub stojącym na średniej prędkości, masło śmietankowe i cukier razem w dużej misce, aż blady i puszysty, o 3 protokół.
Dodaj mieszaninę mąki, wiśnie i migdały do mokrych składników i wymieszać tylko do wchłonięcia suchych składników; nie overmix.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Migdały
Mąka Uniwersalna
8
Wlać ciasto do przygotowanych patelni bochenkowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
9
Piec, aż wykałaczka włożona do środka pieczywa wyjdzie czysta, 70 do 75 minut dla dużych bochenków i 60 minut dla mini bochenków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
10
W międzyczasie, w małej misce, ubij razem cukier puder i 6 łyżek. Amaretto. Glazura powinna mieć konsystencję gęstego syropu klonowego lub syropu kukurydzianego. Jeśli jest zbyt gruby, cienki z dodatkową łyżką. Amaretto.
Niech bochenki ostygną w patelniach przez 10 minut, a następnie wyjąć i przenieść do regału chłodzącego ustawionego na dużej blasze do pieczenia. Cienkim szpikulcem lub długą wykałaczką wbijaj głębokie otwory w wierzchołki bochenków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
Wykałaczki
Szaszłyki
12
Skropić szkliwem Amaretto tak, aby pokrywała górę, spływała po bokach i przesiąkała przez otwory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Amaretto
Glazura
13
Niech bochenki ostygną całkowicie, a następnie pokroić i podawać, lub zawijać i zamrażać (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos