Chleb Pull-Apart
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać Pull-Apart chleb spróbować. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, złotą mąkę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Lemony Pull-Apart chleb wykonany Prosto Z Maszyny do chleba i patelni Bundt, Chleb z dyni-chleb na słodko i słono, oraz Chleb Pull-Apart.
Instrukcje
Spryskać 12-cup karbowany tube ciasto pan lub 10-calowy angel food (tube) ciasto patelni z gotowania sprayu. W dużej misce, mieszać 1 1/2 szklanki mąki, cukier, sól i drożdże, aż dobrze wymieszane.
W rondlu 1-quart, podgrzać mleko i 1/4 szklanki masła na średnim ogniu, często mieszając, aż bardzo ciepłe i natychmiastowy odczyt termometr czyta 49° do130.
Dodać mieszaninę mleka i jajka do mieszaniny mąki. Ubijaj mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minutę, często zatrzymując się, aby zeskrobać ciasto z boku i dna miski gumową szpatułką, aż mieszanina mąki zostanie zwilżona. Beat na średniej prędkości 3 minuty, często zatrzymując się, aby zeskrobać miskę. Drewnianą łyżką mieszaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 szklankę na raz, aż ciasto będzie miękkie, pozostawia stronę miski i jest łatwe w obsłudze (ciasto może być lekko lepkie).
Mąkę lekko posypać blatem lub dużą deską do krojenia.
Wyłożyć ciasto na mąkę. Zagniataj, składając ciasto w kierunku Ciebie, a następnie obcasami rąk, odpychając ciasto z dala od Ciebie krótkim ruchem kołysania. Przenieś ciasto o ćwierć obrotu i powtórz. Kontynuuj ugniatanie około 5 minut, posypując powierzchnię większą ilością mąki, jeśli ciasto zacznie się przyklejać, aż ciasto będzie gładkie i sprężyste.
Umieść 1/4 szklanki masła w małej misce do mikrofalówki; przykryj ręcznikiem papierowym do mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 30 do 50 sekund lub do stopienia.
Uformuj ciasto na 24 kulki. Każdą kulkę ciasta zanurzyć w roztopionym maśle.
Warstwę równomiernie na patelni. Przykryć miskę luźno folią; odstawić w ciepłe miejsce 20 do 30 minut lub aż ciasto podwoi się w wielkości. Ciasto jest gotowe, jeśli wciśnięcie pozostaje po naciśnięciu opuszkami palców około 1/2 cala do ciasta.
Przesuń stojak piekarnika do niskiej pozycji, aby szczyty patelni znajdowały się na środku piekarnika.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Piec 25 do 30 minut lub do złotego koloru. Chłodny chleb na patelni 2 minuty.
Umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami na patelni; Płyta trzymająca i patelnia z uchwytami do garnków, obróć płytę i patelnię razem, a następnie usuń patelnię.
Podawać chleb na ciepło, odciągając go od siebie 2 widelcami lub palcami.