Chleb Pszenny Z Nasion Słonecznika I Miodu
Jedna porcja zawiera 110 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 36. Za 11 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i podnieś aktywne drożdże, ciepłą wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 28%. Ten wynik nie jest tak wielki. Spróbuj Chleb Słonecznikowy Z Pszenicy Miodowej, Chleb Słonecznikowy Miodowo-Pszenny, oraz Pełnoziarnisty chleb owsiany z miodem słonecznikowym babci dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj mąkę chlebową, olej, miód, sól i 4 szklanki mąki pełnoziarnistej. Ubijaj, aż będzie gładka. Dodaj ziarna słonecznika i tyle pozostałej mąki, aby uzyskać jędrne ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Uderz ciasto; podzielić na trzy porcje. Uformuj bochenki; umieść w trzech natłuszczonych 8 cali. x 4-w. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub na złoty kolor.
Posmaruj roztopionym masłem.
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.