Chipotle-Limonkowe Chipsy Krabowe

Chipotle-Limonkowe Chipsy Krabowe
Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 101 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Mieszanka awokado, majonez, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pieczone ciasta krabowe z sosem limonkowym Chipotle - 3 punkty, Pieczone Placki Z Kraba Z Czerwonym Pieprzem Chipotle SOS Limonkowy, oraz Chipotle Serowe, Wersja 2.0.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż chipsy tortilla w jednej warstwie na 2 blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy TortillaChipsy Tortilla
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Połączyć majonez, chile i sok, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Papryka ChiliPapryka Chili
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Połącz kraba i następne 6 składników (przez seler) w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj mieszaninę majonezu, mieszając, aż do dobrego połączenia. Łyżka około 1 łyżka mieszanki kraba na każdym chipie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
KrabKrab
6
Piec w 350 przez 5 minut lub do dokładnie ogrzanego; top chipsy równomiernie z awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn