Chili i Cheddar Muszka Zapiekanka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki z Chili i cheddarem. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.51 za porcję. Jedna porcja zawiera 478 kalorii, 23G białka, oraz 19g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, mielony kminek, chipotle chiles w sosie adobo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cheddar Chili Warkocz, Cheddar Chili Cornbread Pie, oraz Ciasteczka Chili Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń 1 łyżeczka sosu adobo i 1 chile z konserw chiles; mielenie chile.
Umieść pozostały sos i chiles w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; zamrozić do innego użycia.
Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj paprykę i boczek; smażyć 4 protokół.
Dodaj cebulę; smażyć 1 minutę. Wymieszać w sosie adobo, mielone chile, mąka, chili w proszku, sól, i kminek; gotować 1 minutę. Stopniowo dodawać mleko; gotować, aż będzie gęsty i bąbelkowy (około 4 minut), stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia. Stopniowo dodawać 1 1/2 szklanki sera i kolendry, mieszając, aż ser się rozpuści.
Dodaj makaron do patelni; wrzucić dobrze.
Łyżka mieszanki makaronu do 11 x 7-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Posypać 1/2 szklanki sera na mieszaninie makaronu.
Piec w 400 przez 15 minut lub aż zbrązowieje.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Poema Cava Brut. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Poema Cava Brut
Żywe aromaty dojrzałych brzoskwiń, gruszek i chleba tostowego z nutą przypraw wypełniają nos. Podniebienie jest suche o bogatej, kremowej konsystencji. Warstwy smaku obejmują skórkę pomarańczową i przyprawę, która utrzymuje się poprzez eleganckie wykończenie.