Chilaquiles z pieczoną salsą Tomatillo

Chilaquiles z pieczoną salsą Tomatillo
Chilaquiles z pieczonym Tomatillo Salsan to meksykański przepis, który służy 4. Jedna porcja zawiera 660 kalorii, 9g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz meksykańską cremę, Serrano chiles, łagodną fetę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Chilaquiles z indykiem i pieczoną salsą Tomatillo, Chilaquiles Maxa i Eli Sussmana z salsą Tomatillo, oraz Chilaquiles z salsą Ancho-tomatillo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 4 Indywidualne Dania zapiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
1
Rozgrzej brojlery lub piekarnik do 550 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Usuń łuski z pomidorów i spłucz pod ciepłą wodą, aby usunąć lepkość.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Umieść chiles, czosnek, cebula i pomidory na blasze do pieczenia. Doprawić odrobiną oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku. Umieścić na stojaku o 1 lub 2 cale od ciepła, i gotować, obracając warzywa raz, aż zmiękną i lekko zwęglone, o 5 do 7 protokół. Gdy chłodny wystarczy obsłużyć, obierać czosnek i zdjąć szczyty chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
TomatillosTomatillos
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Dodaj wszystkie składniki pieczone do blendera wraz ze świeżą kolendrą i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Wlać 1/4 szklanki bulionu z kurczaka i zmiksować do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
6
W razie potrzeby dodaj więcej bulionu dla pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1
Wlać około 1/3 szklanki oleju roślinnego do dużej patelni saute na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać tortille, pracy w 2 lub 3 partie, i gotować, aż lekko rumiane i prawie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Tortille osuszyć na papierowych ręcznikach i wyrzucić pozostały olej. Przetrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
W tej samej patelni, dodać salsę tomatillo i doprowadzić do duszenia na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać tortille i gotować, aż miękki, ale nie mushy, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podzielić mieszaninę między 4 Indywidualne Dania zapiekanki. Top z serem kruszy i krążki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KruszySer Kruszy
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
5
Skropić meksykańską śmietaną, posypać posiekaną świeżą kolendrą i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
6
* Cook 's Note: Salsa Verde oznacza" zielony sos " i jest zazwyczaj wykonane z Tomatillo, zielone chiles i cilantro. Zrób własny świeży, lub możesz go również znaleźć w puszkach w większości supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
TomatillosTomatillos
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
7
Tomatillo to mały zielony owoc zamknięty w papierowej łusce. Należy je stosować, gdy są jeszcze zielone, zanim dojrzeją, a łuska zbrązowieje. Przed użyciem usuń łuskę, spłucz i osusz owoce. (Nie trzeba ich wysiewać.) Znajdują się w większości supermarketów
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
8
** Cook ' s Note: Chilaquiles to meksykańskie danie brunch wymyślone do wykorzystania resztek. Przyrządzana jest z jednodniowych tortilli (pokrojonych lub rozdartych na frytki) i salsy verde. Są gotowane razem, aż tortille są lekko zmiękczone. Chilaquiles są spożywane samodzielnie lub z fasolą, jajkami lub rozdrobnionym kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
9
*** Uwaga kucharza: Queso fresco to biały, łagodny, świeży meksykański ser o konsystencji świeżego sera farmerskiego w USA. Queso fresco można znaleźć w wielu supermarketach, na łacińskich rynkach specjalnych lub online. Można go zastąpić łagodnym serem feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FarmerskiSer Farmerski
Ser MeksykańskiSer Meksykański
Queso FrescoQueso Fresco
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn