Cebula Pissaladière
Cebula Pissaladière jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, vidalia, oliwki niçoise, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Pizza Cebulowa Confit (Pissaladière), Pissaladiere (Prowansalska Tarta Cebulowa), oraz Pissaladiere II.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i anchois na patelnię. Przykryć i gotować przez 25 minut lub aż cebula będzie bardzo miękka, mieszając od czasu do czasu. Odkryć i gotować 10 minut lub aż cebula jest złoty kolor, często mieszając. Wymieszać 2 łyżeczki tymianku i pieprzu. Trzymaj ciepło.
Naciśnij ciasto na 15 x 10-calową galaretkę pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w 400 przez 15 minut lub do lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika. Ułóż mieszankę cebuli równomiernie na skorupie; top z oliwkami.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.