Castagnaccio (włoskie ciasto kasztanowe)

Castagnaccio (włoskie ciasto kasztanowe)
Przepis Castagnaccio (włoskie ciasto kasztanowe) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na $5.79 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 706 kalorii. Ten przepis służy 3. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz rozmaryn, oliwę z oliwek extravergine, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem), Makaron z włoską kiełbasą i kasztanem, oraz Włoski Tort Czekoladowo-Kasztanowy.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 48 dolarów.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćNormalny
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia18
Magazyn