Zapiekanka z fasolki szparagowej to amerykańska przystawka. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,08 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 12 g białka i 20 g tłuszczu. Ten przepis zachwycił 177 osób. Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą panko, pieprz, masło i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Najlepsza zapiekanka z zielonej fasoli, Zapiekanka z zielonej fasoli i Zapiekanka z zielonej fasoli.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Jeśli wolisz mniejsze kawałki, przekrój fasolkę szparagową na pół. Zblanszuj fasolkę szparagową: wrzuć ją do lekko osolonego wrzątku i gotuj fasolkę szparagową przez 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Wyjmij je z wrzącej wody łyżką cedzakową i od razu zanurz w misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Odcedź fasolę, gdy ostygnie i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
6
Dodaj kawałki bekonu na patelnię na średnim ogniu. Gotuj boczek przez 2 minuty, a następnie dodaj paprykę, czosnek i cebulę i kontynuuj smażenie, aż boczek będzie gotowy (ale nie chrupiący), a cebula stanie się złotobrązowa, od 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego Boczku
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Na patelnię wsyp mąkę i natychmiast wymieszaj, aby równomiernie wymieszać ją z masłem. Gotuj przez minutę lub 2, a następnie wlej półtorej mleka. Kontynuuj gotowanie, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)