Cakespy: Christmas Goose Trompe l ' oeil Cake
Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 460 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać lukier maślany, ciasto jednowarstwowe, sałatka z cukierków i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 48 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Trompe l ' oeil bajgle z serem śmietankowym, Cakespy: czerwone i zielone świąteczne ciasteczka, oraz Cakespy: Zamień Resztki Świątecznych Ciasteczek W Grzanki.
Instrukcje
Wyjmij schłodzone ciasto z patelni. Pokrusz go palcami, aż nie zobaczysz już żadnych dużych kawałków ciasta.
Dodać około 6 uncji lukier maślany do pokruszonego ciasta.
Wymieszać, używając tylnej części dużej metalowej łyżki, aż do całkowitego połączenia. Jeśli mieszanina nie zbliża się do plastycznej, kształt stanie formie, dodać trochę więcej lukier, ale nie dodawać tak dużo, że jest zbyt wilgotne i lepkie do obsługi.
Uformuj w kulkę i przykryj folią. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin w lodówce lub umieścić w zamrażarce na około 20 minut, jeśli czas jest na wagę złota. Chcesz, aby mieszanina była twarda, ale nie zamrożona.
Wyjąć z głębokiego chłodu i podzielić kulkę ciasta i lukru na pół. Weź jedną połowę i ustaw na bok. Podziel drugą połowę ponownie na pół, więc mamy trzy części: jedną dużą i dwie mniejsze.
Z dużego kawałka uszczypnij kawałek ciasta wielkości pięści. Podziel to na pół i ustaw te kawałki na bok.
Weź największy segment i uformuj go w owal.
Z dwóch połówek początkowego kawałka ciasta uformuj dwa "pałeczki", tworząc kształty łezki, a następnie spłaszczając stronę łezki. Ustaw na bok.
Z dwóch małych kawałków ciasta pobranych z dużego kawałka, uformuj dwa małe "ramiona", zwijając ciasto na kłody, a następnie zginając je w środku.
W trakcie przygotowywania marcepanu do przykrycia należy włożyć do lodówki uformowane kawałki ciasta.
Wyjmij swój marcepan. Zaparkuj 1/4 jednego z dzienników marcepanu i zawiń w folię, aby nie wyschła.
Z resztą marcepanu dodaj głównie żółty, odrobinę czerwieni i bardzo małą kroplę niebieskiego lub zielonego i wymieszaj, aż uzyskasz bogaty, przypalony odcień sienny.
Dodaj więcej żółtego i Czerwonego w razie potrzeby, ale bądź bardzo oszczędny z niebieskim lub zielonym.
Rozwałkuj marcepan między dwoma arkuszami woskowanego papieru lub folii, aż uzyskasz cienką warstwę, ale nie tak cienką, że podczas obsługi tworzą się otwory.
Zakryj sekcje" ramię "i" ciało " marcepanem. Używając białych zarezerwowanych bitów, uformuj "kości" dla sekcji pałeczek perkusyjnych i przyklej do ciasta. Następnie przykryj te kawałki marcepanem. Nie musisz się martwić o pełne pokrycie obu stron, ponieważ jedna strona zostanie przyklejona do ciała.
Ułóż wszystkie kawałki razem, używając cukru i wody jako" kleju " w razie potrzeby.
Umieść gotową "bestię" na łóżku z sałatką ze słodyczy, kunsztownie zaaranżowanym wieńcem z płatków kukurydzianych.
Dekoruj czerwonymi cukierkami lub kandyzowanymi wiśniami.