Bułeczki z dyni mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 7G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pod ręką sól, dynię, żółtko i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pumpkin Spice Scones Tips + Tricks for MOIST Scones, Kahlúan Iced Pumpkin Latte + Klonowe Bułeczki Z Dyni, oraz Przyprawione bułeczki z dyni z kremem z dyni cynamonowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki cynamonu i sól.
Dodaj do mieszaniny mąki i mieszaj, aż ciasto będzie równomiernie zwilżone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
5
Zeskrobać na lekko posypanej mąką desce, obrócić, aby pokryć i delikatnie ugniatać, aż ciasto się połączy, 5 lub 6 obrotów. Pat ciasto na 6-calowy okrągły 1 1/2 cala grubości; pokroić na 6 równych klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
6
Oddzielne kliny i umieścić na lekko masłem 12-przez 15-calowy blachy do pieczenia. W małej misce ubij żółtko i 1 łyżkę mleka, aby zmiksować; lekko posmaruj wierzchy bułeczek (wyrzuć resztki mycia jaj). W innej małej miseczce wymieszać cukier granulowany i pozostałą 1/4 łyżeczki cynamonu; posypać równomiernie bułeczkami.