Burrito z orzechową czekoladą

Burrito z orzechową czekoladą
Przepis na Burrito z orzechową czekoladą jest gotowy w około 15 minut i jest zdecydowanie wyjątkową opcją bez nabiału dla miłośników meksykańskiej kuchni. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 8 g białka i 34 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 osobom. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Udaj się do sklepu i kup orzechy włoskie, mielony cynamon, olej roślinny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 40% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Burrito z czekoladowym masłem orzechowym przy ognisku, Bułeczki czekoladowo-orzechowe i Boskość czekoladowo-orzechowego.

Instrukcje

1
W małej misce połącz 1/2 szklanki kawałków czekolady, orzechów włoskich i cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść tortille na talerzu nadającym się do kuchenki mikrofalowej; w kuchence mikrofalowej, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 10-15 sekund lub do momentu, aż będzie giętki. Nałóż mieszaninę kawałków czekolady na środek tortilli; Złóż górę i dół tortilli nad nadzieniem i zwiń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
3
Na patelni na średnim ogniu smaż burrito na oleju przez 1-2 minuty lub do momentu lekkiego zrumienienia, raz przewracając. W misce przeznaczonej do kuchenki mikrofalowej rozpuść tłuszcz i pozostałe kawałki czekolady; mieszaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Skropić burrito.
5
Natychmiast podawaj.

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Roederer Cristal Brut. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 299 dolarów.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia6
Magazyn