Burgundowy sos sałatkowy

Burgundowy sos sałatkowy
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj Burgundzki Sos Sałatkowy. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis serwuje 9 i kosztuje 13 centów za porcję . Jedna porcja zawiera 77 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka lasek cynamonu, soku winogronowego, octu z czerwonego wina i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał możliwą do poprawy ocenę łyżką wynoszącą 9% . Wypróbuj sos Wafu (japoński sos do sałatek) , wołowinę po burgundzku i wołowinę po burgundzku , aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Umieść laski cynamonu i goździki na gazie o podwójnej grubości; Podnieś rogi materiału i zawiąż sznurkiem kuchennym, tworząc torbę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
2
W dużym rondlu wymieszaj wino lub sok winogronowy, cukier i ocet; dodaj torebkę z przyprawami. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 10 minut. Wyrzuć torebkę z przyprawami. Lekko ostudzić dressing. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 2 godziny lub do momentu wystygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WinogronowySok Winogronowy
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Podawać z owocami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay HDV Hyde Vineyard z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 72 dolarów za butelkę.
Chardonnay z winnicy HDV Hyde
Chardonnay z winnicy HDV Hyde
Świeże aromaty kwiatowe, cytrusowe i białej brzoskwini w nosie otwierają się na jedwabiste podniebienie, oferując intensywne, jasne owoce pestkowe, gruszkę i mineralność. Wyjątkowa świeżość równoważona jest bogatym odczuciem w ustach i głęboką, mineralną głębią. Dzięki pięknu, klasie i skupieniu wino to ma doskonały potencjał starzenia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia0
Magazyn