Bulgur z pieczonym bakłażanem i papryką
Bulgur z pieczonym bakłażanem i papryką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, paprykę, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Bulgur Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Ciecierzycą I Szpinakiem, Pieczony bakłażan i papryka Kim, oraz Sznycel z bakłażana i pieczona papryka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść bakłażana w durszlaku.
Posypać 1/2 łyżeczki soli; wrzucić.
Odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Połączyć bakłażan, papryka, cebula, i 1 łyżka oleju w dużej misce; wrzucić dobrze.
Rozprowadzić mieszaninę bakłażanów równomiernie na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania; posypać 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Usuń białą, papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków).
Odetnij górną 1/4 cala główki czosnku za pomocą ząbkowanego noża; Odrzuć górę. Natrzyj 1/4 łyżeczki oleju na dolną część główki czosnku.
Dodać główkę czosnku, pokroić bok do góry, do mieszanki bakłażanów.
Piec w 450 przez 40 minut lub aż warzywa są rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj kminek, kurkumę, imbir i rosół z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia. Wymieszać bulgur; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Usuń czosnek z mieszaniny bakłażanów. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki. Wymieszaj miąższ czosnku, mieszaninę bakłażanów, natkę pietruszki i sok z cytryny do mieszaniny bulguru.