Bulgoczące Azjatyckie Fondue to bezglutenowe i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka krewetek, bulion Azjatycki, imbir-soja, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Spróbuj Fondue Azjatyckie, Bubbling Cauldron Cocktails, oraz Bulgotanie Chleba Lepkie Bułeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 5-do 6-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić 2 do 3 kwarty wody do wrzenia.
Dodaj warzywa. Gotować, aż staną się jasnozielone, 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3
Spuścić; zanurzyć w lodowatej wodzie do ostygnięcia; ponownie spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Opłukać ryby, przegrzebki, i krewetki; pat suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
5
Pokrój rybę w plastry o grubości 1/4 cala, o długości około 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Pokroić przegrzebki w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
7
Krewetki przeciąć na pół wzdłuż. Ułóż ryby, przegrzebki i krewetki na płaskim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
W 3-kwartowym metalowym naczyniu lub patelni na dużym ogniu, zagotuj cały bulion Azjatycki. Jeśli używasz 2-ćwiartowej patelni do fondue, napełnij do połowy wrzącym bulionem(utrzymuj pozostały bulion na gorąco; przykryj i ustaw na najniższym ogniu w zakresie).
Ustawić pojemnik na alkoholowym lub konserwowym płomieniu na paliwo stałe lub palniku elektrycznym ustawionym na dużym ogniu. Ułóż warzywa, owoce morza, sosy i ryż w pobliżu patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Alkohol
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Spear foods, 1 sztuka na raz, z widelcami do fondue lub cienkimi szaszłykami (metalowymi lub drewnianymi) i zanurzyć w bulionie. Gotować warzywa, aż będą gorące, i owoce morza, aż ledwo nieprzezroczyste w najgrubszej części, 30 sekund do 1 minuty. Zanurz gorące potrawy w sosach i jedz. Ponieważ ciecz odparowuje w patelni, dodaj więcej wrzącego bulionu, używając wszystkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.