Budyń Chlebowy Z Ćwiartki Francuskiej

Budyń Chlebowy Z Ćwiartki Francuskiej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj francuskiego puddingu chlebowego. Za $1.16 za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 501 kalorii, 11g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka mleka, cukru, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: French Quarter 75 Cocktail, French Quarter Cocktails, oraz Pasta Z Sera Francuskiego.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój chleb na plastry o grubości 1 cala. Ułóż kromki chleba i orzechy pekan na blasze do pieczenia i skrop roztopionym masłem; lekko tostuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Chleb KanapkowyChleb Kanapkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
W dużej misce ubij jajka, śmietanę, mleko, cynamon, gałkę muszkatołową, cukier i wanilię. Włóż chleb i orzechy pekan do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego 7x11.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
WaniliaWanilia
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
ChlebChleb
KremKrem
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Chleb polać mieszanką jajeczną. Upewnij się, że kromki chleba są nasycone płynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
JajkoJajko
5
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 minut, aż będzie złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podawaj na ciepło.

Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez

Maderan i Pedro Ximénez to moje najlepsze typy na budyń chlebowy. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu tak dobrze komponuje się z budyniem chlebowym. Madeiran to kolejna opcja-możesz nawet znaleźć przepisy na madeiran w budyniu chlebowym! Ashbrook Estate Verdelho z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Ashbrook Estate Verdelho
Ashbrook Estate Verdelho
Żywy, niezabudowany styl Verdelho z odciągami owocowych aromatów na nosie, łączącymi się ze smakami owoców tropikalnych i nutami przypraw na podniebieniu. Wino pozostaje skoncentrowane i kończy się chrupiące i wytrawne, a jednocześnie ma mocną i orzeźwiającą długość, która sprawia, że to wino jest idealnym dodatkiem do pikantnych, pełnych potraw smakowych. Słynie z naturalnej kwasowości, ta odmiana pięknie się starzeje. Piwnica od ponad pięciu lat nagradza złożonymi przyprawami i wiciokrzewem oraz rozwijającymi się orzechowymi i prażonymi postaciami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn