Brazil & Banana bread
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów latynoamerykańskich, więc spróbuj chleba Brazylijskiego i bananowego. Na 43 grosze za porcję, dostajesz śniadanie, które serwuje 12. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. 282 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz jajko, proszek do pieczenia, wysuszony kokos i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Brazil Nut & banana crunch Saturdaes, chleb bananowy, jak zrobić chleb bananowy / szybki chleb bananowy, oraz chleb bananowy bez jaj , jak zrobić wegański chleb bananowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Nasmaruj bochenek o wadze 900 g, następnie ułóż podstawę i zakończ długim paskiem pergaminu do pieczenia. Wymieszać razem po 2 łyżki cukru, mąki, orzechów i orzechów kokosowych.
Dodać masło i natrzeć razem lepkie okruchy. Odstawić.
Banany dobrze rozgnieść, następnie wymieszać z olejem słonecznikowym, jajkiem i mlekiem. W osobnej dużej misce wymieszaj połowę pozostałego cukru, a następnie pozostałą mąkę, orzechy i kokos, a następnie proszek do pieczenia i cynamon.
Białka ubić na sztywne szczyty, dodać ostatni kawałek cukru i ubić ponownie, aż staną się sztywne i lśniące. Wymieszaj mieszaninę bananów z suchymi składnikami, a następnie lekko złóż mieszankę białka jaja. Delikatnie zeskrobać w puszce i rozrzucić na mieszaninie okruchów.
Piec przez 40 minut, aż włożony szaszłyk wyjdzie czysty, przykrywając folią, jeśli chleb zacznie zbyt brązowy. Ostudzić w puszce, następnie wyjąć i grubo pokroić, jedząc z masłem, jeśli chcesz.