Przepis Boozy coffee & walnut cake może być wykonany w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 468 kalorii, 16G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 682 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga proszku do pieczenia, cukru muscovado, jajek i mąki samozbierającej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest dobre. Boozy Cranberry Tangerine Coffee Cake, Ciasto kawowo-orzechowe, oraz Ciasto Kawowo-Orzechowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Masło dwie 20cm puszki kanapki i linii z non-stick papieru do pieczenia. Grzać połówki orzecha włoskiego w piekarniku przez 10 minut. Rezerwa 10 i posiekać resztę. Kawę rozpuszczalną rozpuścić w 1 łyżce wrzącej wody, ostudzić i dodać podstawową mieszankę ciasta (patrz przepis na klasyczny biszkopt Victoria, po prawej), zamiast mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt
Połówki Orzecha Włoskiego
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Do nadzienia ubij mascarpone z lekkim cukrem muscovado i Tia Maria, aż będzie gładka. Kanapki schłodzone ciasta z jedną trzecią nadzienia i posiekane orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Cukier Muscovado
(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)
Mascarpone
1-1/2 Uncji Rum Malibu O Smaku Kokosowym
4
Wierzch i boki ciasta przykryć resztą nadzienia i udekorować wierzch prażonymi połówkami orzecha włoskiego.
Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.